Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Предупреждават за опасни 4 модела столчета за хранене

Предупреждават за опасни 4 модела столчета за хранене

Предупреждават за опасни 4 модела столчета за хранене - изображение

Асоциация UFC-Que Choisir е тествала 36 вида столчета за хранене, които се продават в ЕС. Проверени са подобни приспособления на датски, чешки, холандски и други аналогови модели. При четири марки открили сериозни дефекти.

Това са Nuna Zaaz, Peg Perego Prima Pappa Zero 3, Flexa и Childwood Evolu 2, пише Новите родители, цитирайки parents.fr. При първите две пропускът е в конструкцията, която създава опасност малките деца да си заклещят пръстите. При вторите две има опасност бебетата да паднат поради нестабилност на столчетата при промяна на регулируемата им височина.

Моделите Flexa и Childwood Evolu 2 могат да заемат висока и ниска позиция. Flexa има държачи на всеки крак и когато се нагласи на най-ниско положение, става нестабилно. В упътването е упоменато, че така нагласено, столчето е подходящо само за деца, които са над 3 г. Но изследването на асоциацията доказва, че и при висока позиция приспособлението не е надеждно.

Столчето на Childwood създава опасност за падане назад заради изместване на тежестта, когато е поставено в ниско положение.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиРецептиИсторияЛеченияНовиниКлинични пътекиЛайфстайлПсихологияХранене при...ТестовеСоциални грижиАлтернативна медицинаСпортНормативни актовеОрганизацииФизиологияСпециалистиБотаникаПроизводители