Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Продължителният отказ от консумиране на месо може да е опасно за здравето

Продължителният отказ от консумиране на месо може да е опасно за здравето

Продължителният отказ от консумиране на месо може да е опасно за здравето  - изображение

Продължителният отказ от консумиране на месо може да е опасно за здравето на човека, предупреждават учени от Оксфордския университет във Великобритания.

Техните проучвания показват, че яденето само на растителни храни може да доведе до намаляване на мозъчната маса, което е изключително опасно за човешкото здраве. 

"Месото съдържа 8 незаменими аминокиселини и протеини, които не могат да бъдат изцяло заменени от растителни. За да функционира нормално, тялото се нуждае от месо, риба и мляко, в противен случай организмът ще страда от дефицит на тези аминокиселини и протеини и от недостиг на витамин В12", обясняват учените.

"Липсата на определени протеини, намиращи се само в месото, води до редица заболявания, включително, нарушения в метаболизма и в отделянето на хормони, които са отговорни за мозъчната дейност", категорични са и учени от Калифорнийския университет, провели свои изследвания, целящи да открият защо диетата, напълно изключваща месото, причинява вреди на здравето в дългосрочен план.

Снимка: Step Into My Green World

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноСоциални грижиАнкетиХранене при...Нормативни актовеДиетиЛайфстайл