Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Психичен стрес в детството може да предизвика хронична мигрена при детето

Психичен стрес в детството може да предизвика хронична мигрена при детето

Психичен стрес в детството може да предизвика хронична мигрена при детето - изображение

Емоционалното насилие над децата се съхранява и в зряла възраст. Този детски психичен стрес може да бъде причина за развитието на хронична мигрена при подрастващите, информират учени от Университета в Охайо.

В детството си, ако детето е подлагано на емоционално насилие под формата на викове, унижение, заплахи, малтретиране, то ще са му необходими години наред, за да се справи с последиците от тях. Учените са доказали, че такива деца често се сблъскват в бъдеще с хроническа депресия, тревожни състояния, пристъпи на агресия, дори мисли за самоубийство.

Според специалистите значително количество случаи на хронична мигрена при възрастните хора е в последствие на емоционално насилие в детска възраст. Оказало се е, че тази разновидност на насилие предшества 83% от случаите на мигрена при възрастните хора. В този случай често физиологическите причини тясно се преплитат с психологическите.

Учените подчертават, че депресията и тревожните състояния често се свързват с риска от възникване на мигрена. Емоционалното насилие в детството оказва голямо влияние на появяването депресия и тревожни състояния.

В такива случаи психологичната помощ е добра алтернатива за преодоляване на детските комплекси и страхове. Това ще подпомогне в голяма степен лечението на мигрена.

С болки в главата се сблъскват до 10% от възрастното поколение на планетата в различни периоди на живота.

Мигрената съществено понижава качеството на живот на човек и даже може да бъде причина за инвалидност в някои тежки случаи.

Снимка: talentabout.gr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаЛеченияЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияАлтернативна медицинаЗдравни проблемиСпортХранене при...ИсторияНовиниСоциални грижиЛайфстайлТестовеСнимкиСпециалистиРецептиИнтервютаЗаведенияОрганизацииОбразованиеАнкетиНормативни актовеМедицински изследванияКлинични пътеки