Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Романтичната любов е биологична потребност

Романтичната любов е биологична потребност

Романтичната любов е биологична потребност - изображение

Романтичната любов е биологична потребност, която се различава от сексуалното желание, информират специалисти от Университетите Ню Йорк и Ню Джърси.

Невробиолозите от САЩ са установили в свое изследване, че мозъкът на човек прави ясно разграничение между любовта и секса. Учените са направили сканирано изображение на човешкия мозък във фазата на любовен роман, преди да се премине към етапа на консумиране на любовта и съвместни планове за отпуска, съжителство.

След анализ на снимковия материал е установено, че романтичната любов е биологична потребност, която ясно се различава от сексуалното желание. Тя е доста по-близка до чувства като жажда, глад, отколкото до емоционалното състояние като страст или възбуда.

Изследването на сканирането на човешки мозък доказва, че според степента на задълбочаване на отношенията, невронната активност, която се свързва с романтичната любов, също претърпява значителни промени.

Любовта и сексуалните отношения са различни понятия, но са взаимно свързани. Според някои хора сексуалните отношения могат да се превърнат в любов, а според други – любовта е преднамерено сдържана сексуалност. Съществува и трета теория, според която сексуалните отношения са част от любовта.

Снимка: goodmorningquote.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниЛюбопитноЛайфстайл