Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина

Сокът от портокал намалява риска от резистентност към инсулина и предпазва от диабет, твърдят учени от Нотингамския университет.
Когато панкреасът спре да произвежда този хормон, който контролира нивото на кръвната захар, може да се стигне до диабет от втори тип, както и до сърдечни заболявания, установили учените.
Изглежда обаче, че антиоксидантите в портокаловия сок имат благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, подобрявайки и чувствителността към инсулина.
Това става ясно от експеримента, проведен в рамките на 14 седмици. Това е период, в който доброволците консумирали ежедневно по 250 мл портокалов сок или напитка плацебо с аромат на портокали.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТОНА БИО НАР сок 500 мл
БИО СОК ОТ НАР КОНЦЕНТРАТ 1 л OBSTHOF RETTER
НовМАТИСЪН БИО СОК ОТ НАР 750 мл
ИНСУЛИНОВА ИГЛА MEDFINE PLUS 12 мм * 100
НЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН EB-14.022
НЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.014
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да си направим сок от нар без сокоизтисквачка
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Инсулин и HOMA-индекс
- Билки при остър панкреатит
- Канелено дърво, Канела
- Нар – хранителна стойност, полезни свойства и противопоказания
- Перорални медикаменти за лечение на захарен диабет
- От Ново Нордиск предупреждават за дефектни инсулинови писалки
Коментари към Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина