Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина

Сокът от портокал намалява риска от резистентност към инсулина и предпазва от диабет, твърдят учени от Нотингамския университет.
Когато панкреасът спре да произвежда този хормон, който контролира нивото на кръвната захар, може да се стигне до диабет от втори тип, както и до сърдечни заболявания, установили учените.
Изглежда обаче, че антиоксидантите в портокаловия сок имат благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, подобрявайки и чувствителността към инсулина.
Това става ясно от експеримента, проведен в рамките на 14 седмици. Това е период, в който доброволците консумирали ежедневно по 250 мл портокалов сок или напитка плацебо с аромат на портокали.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТОНА БИО НАР сок 500 мл
МАТИСЪН БИО СОК ОТ НАР 750 мл
ИНСУЛИНОВА ИГЛА TOPFINE 4 мм * 100
НЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН EB-14.022
НЕСЕСЕР ЗА ИНСУЛИН ELITE BAGS EB-14.014
ПРИМАФОРС ХРОМ ПИКОЛИНАТ таблетки 1000 мкг * 180
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Инсулин и HOMA-индекс
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Билки при остър панкреатит
- Перорални медикаменти за лечение на захарен диабет
- Инсулинова писалка
- Рожков
- Лечение с метформин
- От Ново Нордиск предупреждават за дефектни инсулинови писалки
Коментари към Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина