Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина

Сокът от портокал намалява риска от резистентност към инсулина и предпазва от диабет, твърдят учени от Нотингамския университет.
Когато панкреасът спре да произвежда този хормон, който контролира нивото на кръвната захар, може да се стигне до диабет от втори тип, както и до сърдечни заболявания, установили учените.
Изглежда обаче, че антиоксидантите в портокаловия сок имат благоприятен ефект върху кръвоносните съдове, подобрявайки и чувствителността към инсулина.
Това става ясно от експеримента, проведен в рамките на 14 седмици. Това е период, в който доброволците консумирали ежедневно по 250 мл портокалов сок или напитка плацебо с аромат на портокали.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТОНА БИО НАР сок 500 мл
МАТИСЪН БИО СОК ОТ НАР 750 мл
ИНСУЛИНОВА ИГЛА MEDFINE PLUS 10 мм * 100
TICKLEFLEX ОБЕЗБОЛЯВАЩО УСТРОЙСТВО ЗА ИНСУЛИНОВА ПИСАЛКА
СПРИНЦОВКА ИНСУЛИНОВА PIC INSUMED 30G 1 мл * 30
ИГЛИ ЗА ИНСУЛИНОВИ ПИСАЛКИ MEDOJECT FINE 32G 6 мм * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Инсулин и HOMA-индекс
- Билки при остър панкреатит
- Бял трън, Мариански трън, Петнист бял трън
- Канелено дърво, Канела
- Перорални медикаменти за лечение на захарен диабет
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Инсулинова писалка
- Шестил
Коментари към Сокът от портокал подобрява чувствителността към инсулина