Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Създадоха ленти срещу чувствителни зъби

Създадоха ленти срещу чувствителни зъби

Създадоха ленти срещу чувствителни зъби - изображение

Създадоха ленти срещу чувствителни зъби, които съдържат калиев оксалат.

Подобно на лентите за избелване, новата апликация се поставя на болезнения зъб и се оставя да подейства 10 минути. Счита се, че калиевият оксалат работи като блокира дупките по повърхността на зъбите. Болката се предизвиква от попадането на храна и вода в тези малки пространства на зъба.

Един на всеки десет души страда от чувствителност на зъбите. Това се дължи на редица фактори, сред които изтъняване и разрушаване на емайла, който изпълнява ролята на защитен слой на зъбите. Когато целостта му се наруши, се открива чувствителният дентин, където дразнението се предава директно върху нерва на зъба и причинява болка.

Често срещани причини са консумацията на студени или топли напитки или храна, интензивното почистване на зъбите, както и от постепенната ерозия от киселините в храните и напитките.

Снимка: www.beautyramp.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияМедицински изследванияЛюбопитноЗдравни съветиИсторияНовиниСпециалистиНормативни актовеЗаведенияОрганизацииАлтернативна медицинаСнимкиПроизводителиСпортХранене при...ЛайфстайлНаправления в медицинатаЛеченияСоциални грижиБотаника