Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Трите езика, които ще осигурят добро бъдеще на детето ви

Трите езика, които ще осигурят добро бъдеще на детето ви

Трите езика, които ще осигурят добро бъдеще на детето ви - изображение

Британски специалисти разкриха кои са трите езика, които ще осигурят спокойно бъдеще и добра професионална реализация на детето ви.

Интересен е фактът обаче, че сред тях не намира място английския език. Учените твърдят, че френският, немският и китайският език са езиците, които ще дадат най-добри възможности за реализация на децата в бъдеще.

Езиковите умения са изключително важни през последните години. Те са прозорец и отворена врата към всички аспекти на живота – комуникация, развитие на умения, грижа за здравето, професионална и финансова стабилност и други. Въпреки това обаче според запитване във Великобритания, около половината от анкетираните деца не знаят нито един чужд език. Приблизително 20% от тези деца нямат и желание да учат допълнителен език, въпреки желанието на техните родители.

"Това изследване показва, колко е важно изучаването на езици и се отварят много повече врати пред хората, които боравят с повече от един чужд език", коментира Antonella Sorace, професор по развитие на лингвистиката в университета в Единбург.

Изследването е проведено от Центъра за икономически и бизнес изследвания в Хийтроу, Англия.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Funifi
Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиЛайфстайлИсторияФизиологияЛеченияСнимкиРецептиСоциални грижиСпортИнтервютаХранене при...АнкетиАлтернативна медицинаОбразованиеНормативни актовеОрганизацииЗаведенияСпециалистиМедицински изследванияКлинични пътекиБотаника