Трябва да внимаваме за "скритата сол" в продуктите, които купуваме
Благодарение на многобройните публикации доста хора се замислят все повече за здравето и в частност за намаляване на употребата на сол. Мнозина са постигнали успех, но все още доста забравят за количествата в готовата продукция, чрез която приемаме около 3/4 от солта. Сандвичите, полуфабрикатите, сосовете, пицата, кренвиршите, колбасите са най-големите източници на "скрита сол".
Само 40 процента от възрастното население на Великобритания четат етикетите за наличие на сол в продукта. Това са резултатите от направена анкета.
Агенцията по стандартизация на храната в САЩ (Food Standart Agency) вече е издала препоръки и пусна серия от рекламни клипове, призоваващи хората да контролират съдържанието на сол в продуктите, които купуват.
Според Агенцията продуктите от еднакъв вид могат да имат доста различно съдържание на сол и потребителят е добре да избере тези, които съдържат най-малко количество сол.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Какво лекува английската сол
- И билките имат странични ефекти
- Методи за лечение на анорексия
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Полезни и вредни видове сол
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Солеви разтвори
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Натурални заместители на солта
Коментари към Трябва да внимаваме за "скритата сол" в продуктите, които купуваме