Тъмната бира - еликсир от витамини и антиоксиданти
Знаете ли, че тъмната бира е много подходяща за зимата напитка, защото дава енергия?
Тя има и по-висока хранителна стойност и повече въглехидрати, а това е добре за студените дни.
Тъмната бира има традиции още от 17 век, когато започва направата й в Северна Европа. У нас тъмната кехлибарена течност се произвежда още в началото на ХХ век, но след 1982 г. производството й спира за повече от десетилетие. От 21 години обаче то отново е възродено и днес всички пивоварни имат напитката в асортимента си.
Хранителната стойност на тъмното пиво може да се сравни с тази на прясното мляко и червеното вино. В напитката има много витамини, антиоксиданти, феноли и флаваноиди, както и големи количества витамини от група В. Те не се синтезират в организма ни, затова е важно да си ги набавяме от храни и напитки. Много изследвания сочат, че в тъмната бира има двойно повече антиоксиданти, отколкото в светлата. Именно това я прави много подходяща за консумация в студените зимни дни.
Най-добрата температура за поднасяне е около 10 градуса, защото при по-ниски температури няма как да се усетят специфичните карамелено-кафеени нотки във вкуса й.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- За какво е полезна бирата?
- 50 приказни зимни фотографии на малки къщи, изолирани от света насред бялата пустош
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Природни начини за борба със зимната депресия
- Не си вземайте горещ душ през зимата
Коментари към Тъмната бира - еликсир от витамини и антиоксиданти