Уникално индийско изобретение - вино от манго

Екипът индийски учени от Централният изследователски институт по изследване на субтропичните култури (CISHR)в Утар Прадеш, Лакхнау създаде вино, произведено от три сорта манго. Според директорът Равишанкар виното от манго е резултат от изпитания и проучвания, продължили 3 години. Както заяви един от учените, работил по този проект, алкохолното съдържание на виното приготвено от „царя на плодовете", е 8-9%. По време на работата за уникалното вино от манго учените са били изправени пред проблема да намалят вискозитета на мангото до ниво, приемливо за създаване на вино, защото в него се съдържа голямо количество захар, което е много добре за процеса на ферментация.
Представители на Института вече са се свързали с властите на щата Утар Прадеш, за да изяснят как производителите на манго ще могат да получат изгода от новата технология за производство на вино.
За съжаление виното от манго може има тъжна съдба - възможно е то никога не може да излезе на пазара. Проблемът е, че алкохолните напитки в Индия се облагат с високи данъци, които ги правят недостъпни за потребителите. Да се надяваме, че ще имаме възможност да опитаме това уникално вино!
Автор на материала: Юлиана Снегарова
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЪРДЕЧНАТА СУТРА - ОШО
РАДЖА ЙОГА - СВАМИ ВИВЕКАНАНДА
ФИТО БОЯ ЗА КОСА 1 ЧЕРНО
ПАДМАСАМБХАВА КРАТКА БИОГРАФИЯ НА СКЪПОЦЕННИЯ УЧИТЕЛ - ЙЕШЕ ЦОГЯЛ - ШАМБАЛА
УЧИТЕЛЯТ, КАКТО ГО ВИДЯХ АЗ - СЕСТРА НИВЕДИТА - ШАМБАЛА
ВИНО ПИНО НЕРО ЧЕРВЕНО КА'ДИФРАР 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Мандраке, Мандрагора
- От детеубийца в спасител – обрат в ролята на акушерката в Индия
- Домашно вино от арония със стафиди
- 26 съвета за здраво тяло
- Манго
- Силата на червеното вино
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
- Кои са полезните свойства на плода манго
Коментари към Уникално индийско изобретение - вино от манго