Уникално индийско изобретение - вино от манго

Екипът индийски учени от Централният изследователски институт по изследване на субтропичните култури (CISHR)в Утар Прадеш, Лакхнау създаде вино, произведено от три сорта манго. Според директорът Равишанкар виното от манго е резултат от изпитания и проучвания, продължили 3 години. Както заяви един от учените, работил по този проект, алкохолното съдържание на виното приготвено от „царя на плодовете", е 8-9%. По време на работата за уникалното вино от манго учените са били изправени пред проблема да намалят вискозитета на мангото до ниво, приемливо за създаване на вино, защото в него се съдържа голямо количество захар, което е много добре за процеса на ферментация.
Представители на Института вече са се свързали с властите на щата Утар Прадеш, за да изяснят как производителите на манго ще могат да получат изгода от новата технология за производство на вино.
За съжаление виното от манго може има тъжна съдба - възможно е то никога не може да излезе на пазара. Проблемът е, че алкохолните напитки в Индия се облагат с високи данъци, които ги правят недостъпни за потребителите. Да се надяваме, че ще имаме възможност да опитаме това уникално вино!
Автор на материала: Юлиана Снегарова
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СЪРДЕЧНАТА СУТРА - ОШО
РАДЖА ЙОГА - СВАМИ ВИВЕКАНАНДА
ФИТО БОЯ ЗА КОСА 1 ЧЕРНО
ПАДМАСАМБХАВА КРАТКА БИОГРАФИЯ НА СКЪПОЦЕННИЯ УЧИТЕЛ - ЙЕШЕ ЦОГЯЛ - ШАМБАЛА
УЧИТЕЛЯТ, КАКТО ГО ВИДЯХ АЗ - СЕСТРА НИВЕДИТА - ШАМБАЛА
ВИНО ГРИНОЛИНО Д'АСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Мандраке, Мандрагора
- Класическа испанска сангрия
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Кои са полезните свойства на плода манго
- Символ на вечната любов: 8 тайни за Тадж Махал
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Манго
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
Коментари към Уникално индийско изобретение - вино от манго