Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Учени обясняват защо накланяме глава надясно, когато се целуваме

Учени обясняват защо накланяме глава надясно, когато се целуваме

Учени обясняват защо накланяме глава надясно, когато се целуваме - изображение

Всички хора на земята са програмирани така, че когато се целуват да се накланят надясно, информират специалисти от университета в Дака в Бангладеш.

48 двойки са участвали в проучване в столицата Бангладеш. Там целувката е нещо доста интимно и не е позволено да се разменя на публично място. Участниците е трябвало да се целуват в своите домове, а след това и в различни стаи. Учените са целели да установят дали подобно поведение е характерно и за хората извън Европа.

Резултатите са показали, че мъжете са 15 пъти по-склонни да пристъпят първи към целувката. Отделно е установено, че и двамата партньори извиват главата си надясно. Според авторът на проучването д-р Резаул Карим мъжете са по-големите инициатори в целувката и то в доста голяма част от случаите. Инстинктивно те накланят главата си надясно, а партньорката отсреща се наглася според мъжа и последва посоката.

Ако човек е левичар или не има значение тогава, когато е инициатор на целуването.

Според специалистите наклонът надясно се обяснява още и с факта, че нивата на хормоните са разпределени неравномерно в двете полукълба на мозъка.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Pinterest

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съвети