Начало Здравна медиа Любопитно Психология Учени откриха нова техника за подобряване на брачните отношения

Учени откриха нова техника за подобряване на брачните отношения

Учени откриха нова техника за подобряване на брачните отношения - изображение

Усещате, че напоследък мислите и чувствата ви към дългогодишния ви партньор не са с положителна насока? И на този проблем учените са намерили решение. Американски психолози са разработили техника, която да помага на войници и други хора да преодоляват проблеми и ситуации, които влияят отрицателно на връзката им с половинката.

Изследователите използвали снимки на малки сладки животни, за да „препрограмират“ ума и мисленето на конкретния човек. Целта била да се създадат положителни асоциации с партньора. В експеримента участвали 144 женени двойки, на които били показвани картини с позитивно съдържание, като редували с тях образа на любимия човек. На друга група двойки, която се явявала контролна, заедно със снимката на половинката се появявала неутрална картина.

Опитът продължил 6 седмици, но не всеки ден, а само три дни в седмицата. Резултатите били доста изненадващи дори за провеждащите експеримента. Първата група хора, които гледали поредицата положителни асоциации, споделили, че значително се е подобрил брачния им живот. В крайна сметка има толкова много позитивни неща, с които можем да свържем нашия партньор и това да внесе промяна в отношенията, пише Psy Blog, цитиран от obekti.bg.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: drnemerovski.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияАнкетиНовиниСоциални грижиТестове