Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Хората с хомосексуални наклонности не достигат до шефска позиция

Хората с хомосексуални наклонности не достигат до шефска позиция

Хората с хомосексуални наклонности не достигат до шефска позиция - изображение

Хората с хомосексуални наклонности не достигат до шефското място, поради "гласова дискриминация". Те не могат да достигнат до по-високи позиции на работното място, защото гласовете им не звучат "хетеросексуално", информират специалисти от университета в Съри.

В разработка на екип от учени при д-р Фабио Фалози е установено, че гласовете на мъжете гейове звучат доста по-тънко и неавторитетно. Това е и основателна причина да не бъдат оценявани реално и да не могат да се доберат до по-престижни позиции в кариерното израстване. Същата закономерност се отнася и за жените лесбийки, които се характеризират с по-плътни гласове.

В експеримент са участвали доброволци от различни възрасти, които е трябвало да слушат гласове. Според гласа е трябвало да се определи с кого биха искали да се запознаят. Доброволците не са били информирани за сексуалната ориентация на хората, чиито гласове са слушали. Според резултатите хетеросексуалните участници са игнорирали гей-звучащите гласове. По аналогичен начин и хетеросексуалните жени са игнорирали гласовете на лесбийките. Това разпределение е било ориентирано на подсъзнателно ниво.

Доброволците е трябвало да дадат оценка на най-подходящ глас за високопоставена позиция.

Представителите с хомосексуални наклонности са постигнали най-ниски резултати.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Entrepreneur
Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиАлтернативна медицинаНовиниКлинични пътекиСнимкиСоциални грижиИсторияАнкетиИнтервюта