Шоколадът е източник на магнезий и антиоксиданти

Шоколадът е един от най-големите източници на магнезий, които са от съществено значение за мозъка, показват изследвания на Университета в Абърдийн.
Той подобрява паметта и защитава срещу Алцхаймер и други мозъчни заболявания. Според японски учени шоколадът укрепва и засилва имунната система, намалява хормоните на стреса и високата тревожност. Освен това яденето на черен шоколад може да увеличи живота с една година.
Антиоксидантите, които се съдържат в шоколада с по-голямо съдържание на какао, предпазват от образуването на тромбоцити в кръвта, които допринасят за сърдечно-съдови заболявания.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Какво лекува английската сол
- Магнезиев дефицит (липса на магнезий)
- Магнезий: ползи, прием, странични ефекти
- Ацерола, Барбадосова вишна, Тропическа вишна, Пуерториканска череша
- E385 Калциево динатриев етилен диамин тетраацетат
- Магнезиево олио – приложение, ползи и противопоказания
- Домат
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Сладък картоф
- Изследване на магнезий (Mg)
Коментари към Шоколадът е източник на магнезий и антиоксиданти