Шоколадът може да ни предпази от инсулт

Изследването е направено сред повече от 37 хил. шведски мъже, показва, че при онези, които ядат най-много шоколад, шансът да получат инсулт е много по-малък.
Резултатите следват пътя на други проучвания, според които яденето на шоколад може да подобри здравето на сърцето.Въпреки това учените предупреждават, че това не е извинение за преяждане с шоколад.
За целта на изследването всеки от участниците бил разпитан за хранителните му навици, като в рамките на десетилетие било проследено и здравето на въпросните хора. Резултатите показали, че онези, които ядат най-много шоколад, е със 17% по-малко вероятно да получат мозъчен удар.
Според професор Сузана Ларшон от Швеция, положителният ефект от консумацията на шоколада може да бъде свързан с флавоноидите, които той съдържа. Те защитават срещу сърдечно-съдови заболявания, като понижават холестерола и намаляват кръвното налягане.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- КП № 50 ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ИСХЕМИЧЕН МОЗЪЧЕН ИНСУЛТ БЕЗ ТРОМБОЛИЗА
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Прозак подобрява възстановяването след мозъчен удар
- Кои са първите обезспокоителни симптоми на белодробна тромбоемболия?
- Може ли да помогне алтернативната медицина за възстановяването след инсулт
Коментари към Шоколадът може да ни предпази от инсулт