Шоколадът може да ни предпази от инсулт

Изследването е направено сред повече от 37 хил. шведски мъже, показва, че при онези, които ядат най-много шоколад, шансът да получат инсулт е много по-малък.
Резултатите следват пътя на други проучвания, според които яденето на шоколад може да подобри здравето на сърцето.Въпреки това учените предупреждават, че това не е извинение за преяждане с шоколад.
За целта на изследването всеки от участниците бил разпитан за хранителните му навици, като в рамките на десетилетие било проследено и здравето на въпросните хора. Резултатите показали, че онези, които ядат най-много шоколад, е със 17% по-малко вероятно да получат мозъчен удар.
Според професор Сузана Ларшон от Швеция, положителният ефект от консумацията на шоколада може да бъде свързан с флавоноидите, които той съдържа. Те защитават срещу сърдечно-съдови заболявания, като понижават холестерола и намаляват кръвното налягане.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 30
ЛИПОМЕЗИН таблетки * 60
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 300 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Хората с кръвна група А са по-застрашени от инсулт преди 60-те
- Инсулт
- Компютърна томография (КТ) на глава
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Създадоха лекарство, което може да възстанови движенията на пациент след инсулт
- Първа помощ при инсулт
- Личи
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Coumadin
Коментари към Шоколадът може да ни предпази от инсулт