Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Хората с висше образования са по-малко застрашени от сърдечносъдови заболявания

Хората с висше образования са по-малко застрашени от сърдечносъдови заболявания

Хората с висше образования са по-малко застрашени от сърдечносъдови заболявания - изображение

Хората без висше образование имат по-висок риск от сърдечносъдови заболявания и инсулт, информират изследователи от Австралийския Национален Университет.

Австралийски изследователи са стигнали до разочароващото заключение, че по-ниското ниво на образование на хората увеличава риска от инсулт и сърдечно-съдови заболявания.

Направено е проучване с участието на повече от 267 хиляди души над 45-годишна възраст, живеещи в австралийския щат Нов Южен Уелс.

Експертите са установили, че хората на възраст 45-64 години, които не са завършили университет са подложени на риск от инфаркт два пъти повече от тези с висше образование. Въпреки това, тези, които са завършили колеж са с по-ниска вероятност да получат сърдечен удар, отколкото тези, които не разполагат с диплома за средно образование. Но рискът от инфаркт при тях е все още 20% по-висок от тази на хората, които са завършили висше образование.

Учените обясняват резултатите с това, че хората с висше образование са склонни да имат по-висок стандарт на живот. Според учените сърдечно-съдови заболявания са водеща причина за смъртност в Австралия. Средно на всеки 27 минути умира един австралийски гражданин от сърдечно-съдови заболявания.

Материалът е публикуван в International Journal.

Снимка: outlyf.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ТестовеЗдравни проблемиИсторияАлтернативна медицинаЛайфстайлКлинични пътекиЗаведенияЛеченияМедицински изследванияБотаникаСоциални грижиОбразование