Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества

Консумацията на варени яйца със сурови зеленчуци увеличава хранителната им стойност, сочи ново изследване.
Приемани по този начин, организмът абсорбира повече от полезните каротеноиди в зеленчуците, както и хранителните вещества от яйцата.
В проучването, включващо 16 здрави млади мъже, се оказва, че тези, които хапват салата от варени яйца, домати, настъргани моркови, спанак и маруля, увеличават усвояването на каротеноидите с от 3 до 9 пъти.
Експертите посочват, че това е много значим ефект, защото нутриенти като бета-каротин, алфа-каротин, ликопен, лутеин, зеаксантин са изключително полезни за здравето на човек.
Още по темата:
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Панирани сварени яйца
- Яйчена диета
- Едноседмична яйчена диета
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Пълнени панирани яйца
Коментари към Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества