Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества
Консумацията на варени яйца със сурови зеленчуци увеличава хранителната им стойност, сочи ново изследване.
Приемани по този начин, организмът абсорбира повече от полезните каротеноиди в зеленчуците, както и хранителните вещества от яйцата.
В проучването, включващо 16 здрави млади мъже, се оказва, че тези, които хапват салата от варени яйца, домати, настъргани моркови, спанак и маруля, увеличават усвояването на каротеноидите с от 3 до 9 пъти.
Експертите посочват, че това е много значим ефект, защото нутриенти като бета-каротин, алфа-каротин, ликопен, лутеин, зеаксантин са изключително полезни за здравето на човек.
Още по темата:
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Колко време се варят различните видове яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- 7-дневна диета с яйца
- Пълнени панирани яйца
- Мариновани яйца в соев сос
- Яйчена диета
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
Коментари към Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества