Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества

Консумацията на варени яйца със сурови зеленчуци увеличава хранителната им стойност, сочи ново изследване.
Приемани по този начин, организмът абсорбира повече от полезните каротеноиди в зеленчуците, както и хранителните вещества от яйцата.
В проучването, включващо 16 здрави млади мъже, се оказва, че тези, които хапват салата от варени яйца, домати, настъргани моркови, спанак и маруля, увеличават усвояването на каротеноидите с от 3 до 9 пъти.
Експертите посочват, че това е много значим ефект, защото нутриенти като бета-каротин, алфа-каротин, ликопен, лутеин, зеаксантин са изключително полезни за здравето на човек.
Още по темата:
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Колко време се варят различните видове яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Сварени яйца в сметанов сос с гъби и херинга
- Предястие от яйца с аншоа и чушки
- Десетдневна достъпна и лесна диета с елда и яйца
- Едноседмична яйчена диета
- Панирани сварени яйца
Коментари към Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества