Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества
Консумацията на варени яйца със сурови зеленчуци увеличава хранителната им стойност, сочи ново изследване.
Приемани по този начин, организмът абсорбира повече от полезните каротеноиди в зеленчуците, както и хранителните вещества от яйцата.
В проучването, включващо 16 здрави млади мъже, се оказва, че тези, които хапват салата от варени яйца, домати, настъргани моркови, спанак и маруля, увеличават усвояването на каротеноидите с от 3 до 9 пъти.
Експертите посочват, че това е много значим ефект, защото нутриенти като бета-каротин, алфа-каротин, ликопен, лутеин, зеаксантин са изключително полезни за здравето на човек.
Още по темата:
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Опитайте трик за белене на яйце с чаша
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Пълнени яйца с авокадо
- Пълнени панирани яйца
- Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
Коментари към Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества