Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества
Консумацията на варени яйца със сурови зеленчуци увеличава хранителната им стойност, сочи ново изследване.
Приемани по този начин, организмът абсорбира повече от полезните каротеноиди в зеленчуците, както и хранителните вещества от яйцата.
В проучването, включващо 16 здрави млади мъже, се оказва, че тези, които хапват салата от варени яйца, домати, настъргани моркови, спанак и маруля, увеличават усвояването на каротеноидите с от 3 до 9 пъти.
Експертите посочват, че това е много значим ефект, защото нутриенти като бета-каротин, алфа-каротин, ликопен, лутеин, зеаксантин са изключително полезни за здравето на човек.
Още по темата:
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Колко време се варят различните видове яйца
- Пълнени яйца с авокадо
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Великденски пиленца от яйца
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати
- Салата от нахут с домати, яйца и пилешко месо
Коментари към Яжте варени яйца със сурови зеленчуци, за да усвоите повече полезни вещества