Яйцето пази сърцето

Яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане, откриха канадски учени.
Според новото изследване яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.
Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
ПЛАНТИС ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА 300 мг капсули * 30
ПРОМОЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Гълъбово яйце
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Патешко яйце
- Яйце на фазан
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Яйце на токачка
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
Коментари към Яйцето пази сърцето