Яйцето пази сърцето

Яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане, откриха канадски учени.
Според новото изследване яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.
Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КРИКС капсули * 30
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Гълъбово яйце
- Срещу шипове по краката правете компреси със сол и яйце
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Консервирайте пресните яйца, като ги замразите
- Вече има и български яйца с фипронил
- Яйце на фазан
Коментари към Яйцето пази сърцето