Яйцето пази сърцето
Яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане, откриха канадски учени.
Според новото изследване яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.
Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.
За Framar.bg: Днес Плюс - новинарска агенция
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СНИЗТОП таблетки * 30 НАТУРФАРМА
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ВАНИЛИЯ БРЮЛЕ 300 гр.
ЯМАМОТО НУТРИШЪН УЛТРА ЯЙЧЕН ПРОТЕИН 700 г
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 300 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Патешко яйце
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Яйце на токачка
- Яйце на фазан
- Поставяйте варено яйце върху болезнените синини и отоци след травма
Коментари към Яйцето пази сърцето