Яйцето пази сърцето

Яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане, откриха канадски учени.
Според новото изследване яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.
Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КРИКС капсули * 30
АФРОДИТА ШАМПОАН FAMILY ЯЙЧЕН 750 мл
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Гълъбово яйце
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Трябва ли яйцата да се съхраняват в хладилник
- Патешко яйце
- Екстракт от кокоши ембрион дава мощен тласък на здравето
- Какви са ползите от консумацията на кокоши яйца
Коментари към Яйцето пази сърцето