Яйцата съдържат 13% по-малко холестерол, отколкото преди 15 години

Яйцата вече съдържат с 13% по-ниски количества холестерол, отколкото преди 10 - 15 години, обявиха учените. Това се дължи на промяната в режима на хранене на кокошките. По този начин специалистите върнаха старата слава на яйцето като добра и полезна храна, богата на витамини и минерали. Жълтъкът съдържа също така триптофан и тирозин, които са незаменими аминокиселини.
Изследванията показват, че в яйцата има 64% повече витамин Д, отколкото преди. По този начин кокошият продукт става препоръчителен за костите. Канадски учени дори твърдят, че яйцата помагат за намаляване на кръвното налягане, а други че са полезни за хората, които се стремят да отслабнат. Съдържат 20% по-малко мазнини, отколкото преди 20 години. Най-добрият вариант за онези, които са решили да смъкнат някой друг килограм, е вареното яйце.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН 1 л
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩА БАЛСАМ - МАСКА 500 мл
НЕМ - НАТУРАЛНА ЯЙЧЕНА МЕМБРАНА капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Висок холестерол
- Нисък HDL холестерол
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Повишено ниво на VLDL-холестерол
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Висок HDL холестерол
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Изследване на триглицериди и холестерол
- Лекарство за холестерол понижава нивата на „вечните“ химикали в кръвта
Коментари към Яйцата съдържат 13% по-малко холестерол, отколкото преди 15 години