Яйцата съдържат 13% по-малко холестерол, отколкото преди 15 години
Яйцата вече съдържат с 13% по-ниски количества холестерол, отколкото преди 10 - 15 години, обявиха учените. Това се дължи на промяната в режима на хранене на кокошките. По този начин специалистите върнаха старата слава на яйцето като добра и полезна храна, богата на витамини и минерали. Жълтъкът съдържа също така триптофан и тирозин, които са незаменими аминокиселини.
Изследванията показват, че в яйцата има 64% повече витамин Д, отколкото преди. По този начин кокошият продукт става препоръчителен за костите. Канадски учени дори твърдят, че яйцата помагат за намаляване на кръвното налягане, а други че са полезни за хората, които се стремят да отслабнат. Съдържат 20% по-малко мазнини, отколкото преди 20 години. Най-добрият вариант за онези, които са решили да смъкнат някой друг килограм, е вареното яйце.
За Framar.bg: Вестник "Марица", регион Пловдив
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ОВОРОН капсули * 48 НАТУРФАРМА
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Висок холестерол
- Левурда, Див чесън
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Изследване на триглицериди и холестерол
- Храни, които понижават холестерола
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
Коментари към Яйцата съдържат 13% по-малко холестерол, отколкото преди 15 години