Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Яйцата не трябва да се съхраняват във вратата на хладилника

Яйцата не трябва да се съхраняват във вратата на хладилника

Яйцата не трябва да се съхраняват във вратата на хладилника - изображение

Най-лошото място за съхранение на яйцата е именно вратата на хладилника, информират специалисти от Великобритания. Теорията предизвика бурни дебати, но учените обосноваха своето твърдение.

Правилното място за съхранение на яйца е на средния рафт поради постоянно поддържаната температура – не по-висока от 20 градуса. Те трябва да се съхраняват в своята оригинална опаковка и да бъдат на място, където температурата не се променя от отварянето на вратата. Според специалистите тя е най-топлото място в целия хладилник.

Учените обясняват, че яйцата, съхранявани на стайна температура имат по-малко бактерии, от тези в хладилника. Тази теория е доказана с множество изследвания по света. Крайният потребителя решава къде да съхранява яйцата – в хладилни или в друго хладно помещение. Всеки обаче трябва да е наясно с рисковете при неправилно съхранение и консумиране. По възможност специалистите препоръчват да се закупуват яйца толкова, колкото могат да се консумират. Не е желателно да престояват за дълъг период.

Важна част преди варене и употреба е измиването с топла вода и препарат за миене. Информацията и превенцията са едни от най-добрите начини за добро здраве, посочват специалистите.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: SinhCon.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноНовиниЛайфстайлХрани и ястияХранене при...АнкетиВидеоАлтернативна медицинаСнимкиДиети