Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... 12 симптома за проблем с щитовидната жлеза, които игнорирате - 2 част

12 симптома за проблем с щитовидната жлеза, които игнорирате - 2 част

12 симптома за проблем с щитовидната жлеза, които игнорирате - 2 част - изображение

Въпреки че е малка по размери, щитовидната жлеза, разположена в гърлото ни, е отговорна за производството на хормони, регулиращи метаболизма, температурата и ритъма на сърцето.

Вижте кои са често пренебрегваните симптоми на жлезата.

1. Мускулни болки или стягане.
Ако чувствате случайно и загадъчно затягане или изтръпване на ръцете или краката, е възможно вината да е в щитовидната жлеза. Липсата на хормони на щитовидната жлеза може да увреди нервите, които с течение на времето изпращат сигнали от мозъка до останалата част от тялото.

2. Прескачащо сърце.
Прескачащото сърце, причинено от проблеми с щитовидната жлеза, се изразява в неправилен ритъм. Той се усеща така, сякаш сърцето прескача 1-2 такта. Всъщност можете да усетите това в импулсните точки на врата и китката си. Ако сърцебиенето е сериозно, това може да е знак, че щитовидната ви жлеза прозивежда прекалено много хормони.

3. Разсеяност.
Мозъкът отслабва с времето, но ако това се случва интензивно и в по-млада възраст, може да знак за щитовиден проблем. Твърде много хормони на щитовидната жлеза може да ви пречат в концентрацията, докато твърде малко причинява забравяне.

4. Високо кръвно налягане.
Ако имате високо кръвно налягане и нищо не помага при решаване на проблема, може би трябва да прегледате щитовидната жлеза. Прекалено активна жлеза може да доведе до високи нива на лошия холестерол. Това за съжаление може да прерасне в увеличено сърце или сърдечна недостатъчност.

5. Повишен апетит или промени във вкусовите рецептори.
Хипоактивна жлеза може да доведе до смущения в чувството за вкус и мирис. Ако пък жлезата ви произвежда твърде много хормони, можете да забележите неконтролируем апетит и постоянно усещане за глад.

6. Дискомфорт в гърлото/шията.
Щитовидната жлеза е разположена в шията, така че е възможна физическа болка точно там. Буца в гърлото, промяна в гласа и гуша са симптом на щитовидно заболяване.

Вижте тук първа част...

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиФизиологияМедицински изследванияЗаболявания (МКБ)ЛеченияХранене при...Алтернативна медицинаИнтервютаНовиниИсторияСпортПсихологияЛайфстайлНаучни публикацииКлинични пътекиБотаника