Начало Здравна медиа Любопитно Психология 5 от най-честите оправдания според Тони Робинс, заради които не ни се случва нищо хубаво

5 от най-честите оправдания според Тони Робинс, заради които не ни се случва нищо хубаво

5 от най-честите оправдания според Тони Робинс, заради които не ни се случва нищо хубаво - изображение

Основната причина да се чувстваме неудовлетворени и нещастни се корени в самите нас и начина ни на мислене. За съжаление светът е пълен с талантливи и способни хора, на които не се случва нищо хубаво именно заради негативизма, превзел умовете им, смята авторът на бестселъри, бизнес стратег и лектор Тони Робинс. Според него, за да бъдем успешни, е необходимо да си създадем простичък навик - да разпознаваме негативните мисли навреме и навреме да ги неутрализираме.

Вижте кои са най-разпространените от тях:

"Нямам идея откъде да започна"

За хората, които искат да постигнат успех, без значение в професионален или личен план, е важно да бъдат изпълнени с оптимизъм и надежда. Те трябва да вярват в себе си и в умението си да намерят път дори в най-големия хаос. От всяка ситуация има изход, от нас се иска само да не се отказваме.

"Ще започна от утре"

Спомняте ли си красивата мисъл: "Днес е първият ден от оставащата част от живота ви", която всички знаем, но далеч не осъзнаваме? Енергията, която влагаме в оправданието и отлагането, е точно толкова, колкото и започването на нещото, което винаги остава за утре...  

"Все още не съм готов за успеха"

Според Тони Робинс самата вяра, че позитивната промяна е възможна, е това, което я прави възможна. Не позволявайте негативизмът, неувереността и страха да ви вкарат в капан. Запомнете - кажете ли нещо веднъж, това става вярно, възможно и реално.

"Изпуснах шанса си, за мен вече е късно"

Всъщност още в момента, в който изречете подобна реплика, вие се обричате на провал, смята Тони Робинс и подчертава, че историята е пълна с примери за хора, постигнали успех и известност в късна възраст. Такива са световноизвестната писателка Джулия Чайлд, която публикува първата си книга на 48-годишна възраст и основателят на McDonald's Systems Рей Крок, който пробива в бизнеса на 52 години, припомня manager.bg. Въпросите, които ще ни помогнат да канализираме енергията си в правилната посока, са: Какво трябва да предприема, за да реализирам целта си? Какво отлагах толкова дълго, че ме отдалечи толкова от целта ми?

"Нямам време за... "

Това е една от най-честите самозаблуди и може би основният крадец на мечти. Всички имаме време за всичко. Имаме повече време, отколкото си мислим, необходимо е само да поискаме да го организираме правилно.

Предлагаме ви и 5 мотивиращи съвета от Тони Робинс за живота, мотивацията и успеха:

"Успехът е да правиш това, което искаш, когато искаш, където искаш, с когото искаш, колкото поискаш."

"Тайната на успеха е да научиш как да използваш болката и удоволствието, вместо болката и удоволствието да използват теб. Ако постигнеш това, ти ще контролираш живота си. В противен случай, животът ще контролира теб."

"Единствените хора без проблеми са тези в гробищата."

"Хората не са мързеливи. Те просто имат импотентни цели; това са цели, които не ги вдъхновяват."

"Нещата не притежават смисъл. Ние сме тези, които придават смисъл на нещата."

Снимки: aboutpersonalgrowth.com, wachpiotr.pl

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСпециалистиНовиниСнимкиТестовеСпортСоциални грижиЛеченияИнтервютаАлт. медицина