53 грама сирене дневно увеличават риска от рак на гърдата

Сиренето увеличава риска от развитие на рак на гърдата, сочи ново проучване. Известно е, че сиренето, както и другите млечни продукти, е важен източник на витамини и минерали и правят костите и зъбите по-здрави. Независимо от това, прекалено големите количества сирене може да имат неприятни последици.
Съвместното проучване на изследователи от Белгия и Холандия показват, че ежедневната консумация на малко парче сирене, може да увеличи риска от рак на гърдата. В изследването участват 586 души, 200 от които имали поставена диагноза рак. Резултатите показват, че при онези, които ядат по 53 грама сирене дневно, рискът от рак е значително по-голям, пише БГНЕС.
Според учените, опасността от прекаляването със сирене се дължи на високото съдържание на наситени мазнини. Нещо повече, през последните години, консумацията на сирене се е увеличила средно с 13%. Лекарите са склонни да мислят, че това е свързано с увеличаването на случаите на рак на гърдата и други заболявания, застрашаващи нежния пол.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
ВАРИТЕКС РЪКАВ ЗА ЛИМФЕДЕМ модел 952
УРИАЖ ДЕО РОЛ ОН 24 часа 50 мл
НУКС PRODIGIEUX ДАМСКИ ПАРФЮМ 50 мл.
Безплатна доставка за България!МИО МАРС СУТИЕН 109 - размер B90 - ЕПИТЕЗА
НИВЕА ДЕЗОДОРАНТ ПРОТЕКТ ЕНД КЕЪР ЗА ЖЕНИ 150 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Скъпи дами, ето за какво не трябва да се извинявате
- Полов акт при жената
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Хормонална терапия за смяна на пола
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
Коментари към 53 грама сирене дневно увеличават риска от рак на гърдата