53 грама сирене дневно увеличават риска от рак на гърдата

Сиренето увеличава риска от развитие на рак на гърдата, сочи ново проучване. Известно е, че сиренето, както и другите млечни продукти, е важен източник на витамини и минерали и правят костите и зъбите по-здрави. Независимо от това, прекалено големите количества сирене може да имат неприятни последици.
Съвместното проучване на изследователи от Белгия и Холандия показват, че ежедневната консумация на малко парче сирене, може да увеличи риска от рак на гърдата. В изследването участват 586 души, 200 от които имали поставена диагноза рак. Резултатите показват, че при онези, които ядат по 53 грама сирене дневно, рискът от рак е значително по-голям, пише БГНЕС.
Според учените, опасността от прекаляването със сирене се дължи на високото съдържание на наситени мазнини. Нещо повече, през последните години, консумацията на сирене се е увеличила средно с 13%. Лекарите са склонни да мислят, че това е свързано с увеличаването на случаите на рак на гърдата и други заболявания, застрашаващи нежния пол.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРАТЯТА ХОТОРН - ДЖЕНИФЪР ЛИН БАРНС - ЕГМОНТ
ВАРИТЕКС РЪКАВ ЗА ЛИМФЕДЕМ модел 952
ПАРУСАН ШАМПОАН ЗА ДЪЛГА КОСА ЗА ЖЕНИ 200 мл
ЛОВ ДИЗАЙЪР ПАРФЮМ С ФЕРОМОНИ ЗА ЖЕНИ 50 мл
ВАРИТЕКС КОРСЕТ ТИП SKANDAL модел 105
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ОТ ЦАРИЧЕ 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Полов акт при жената
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- Хормонална терапия за смяна на пола
- Хормонална терапия за лечение на рак на гърдата
- CA 15-3 туморен маркер
- Как сексът променя жената?
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
Коментари към 53 грама сирене дневно увеличават риска от рак на гърдата