53 грама сирене дневно увеличават риска от рак на гърдата

Сиренето увеличава риска от развитие на рак на гърдата, сочи ново проучване. Известно е, че сиренето, както и другите млечни продукти, е важен източник на витамини и минерали и правят костите и зъбите по-здрави. Независимо от това, прекалено големите количества сирене може да имат неприятни последици.
Съвместното проучване на изследователи от Белгия и Холандия показват, че ежедневната консумация на малко парче сирене, може да увеличи риска от рак на гърдата. В изследването участват 586 души, 200 от които имали поставена диагноза рак. Резултатите показват, че при онези, които ядат по 53 грама сирене дневно, рискът от рак е значително по-голям, пише БГНЕС.
Според учените, опасността от прекаляването със сирене се дължи на високото съдържание на наситени мазнини. Нещо повече, през последните години, консумацията на сирене се е увеличила средно с 13%. Лекарите са склонни да мислят, че това е свързано с увеличаването на случаите на рак на гърдата и други заболявания, застрашаващи нежния пол.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- КП № 200 РЕКОНСТРУКТИВНИ ОПЕРАЦИИ НА ГЪРДАТА ПО МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ СЛЕД ДОБРОКАЧЕСТВЕНИ И ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ТУМОРИ, ВРОДЕНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И ПОСЛЕДИЦИ ОТ ТРАВМИ И ИЗГАРЯНИЯ
- Процедура за действие при наличие на дете в риск
- Полов акт при жената
- Препоръчителна диета за болни от рак на гърдата
- За жената с любов: 9 български стихотворения за 8-ми март
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- Лечебни мерки при плацента превия (ниска плацента)
- Хормонално-заместителна терапия при менопауза
Коментари към 53 грама сирене дневно увеличават риска от рак на гърдата