Препеченото месо води до рак на простатата
Препеченото месо увеличават риска от рак на простатата, предупредиха американски експерти, цитирани от в. "Дейли мейл".
Учени от университета на Калифорния анализираха хранителните навици на 1000 мъже, половината от които с бързо развиващ се рак на простатата. Те установиха връзка между препеченото месо и най-смъртоносния вид на заболяването.
Добре опечените и препечените бургери са сред най-опасните меса, както и сготвените така пържоли. Те удвояват риска от агресивната форма на болестта, дори когато се консумират в много малки количества. Причината е високата температура на готвене.
Прегорялото месо улеснява бързото развитие на раковите клетки. Червеното месо и колбасите увеличават опасността и от рак на дебелото черво. Затова специалистите препоръчват от тях да не се консумират повече от 500гр. седмично.
За Framar.bg: Актуално.ком
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВАКУУМ ТЕРАПИЯ REHABI PENILE VACUUM TRAINER
Безплатна доставка за България!ТЕСТ ЗА ФУНКЦИЯ НА ПРОСТАТАТА * 1 ADVENT LIFE
Нов ПРОМОСОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Как и колко да варим различните видове месо
- Рак на простатата
- Простатно-специфичен антиген (ПСА/PSA)
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Мужик корен
- Юдино ухо
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Препеченото месо води до рак на простатата