Червеното месо уврежда сърцето
Химикалът карнитин, съдържащ се в червеното месо, уврежда сърцето, категорични са американски учени.
Целта на проведеното от тях изследване била да открият защо прекалената консумация на червено месо е вредна за организма ни.
Правителството във Великобритания препоръчва консумацията на червено или обработено месо да не превишава 70 грама дневно.
Според учените консервантите и наситените мазнини увеличават риска от сърдечни проблеми.
Специалистите обаче не са убедени, че те са единствената причина за вредата, която нанася червеното месо.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МИКОНАТУР БИО ЧЕРВЕНА МАКА прах 200 г
ПРОМОВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Как и колко да варим различните видове месо
- Солариум: лечебни ползи и рискове
- Техники и натурални средства, помагащи при сърцебиене
- Левурда, Див чесън
- Как да разберем дали месото, колбасите и рибата са пресни, стари или развалени
- Сърдечен цикъл
- Калциеви антагонисти
- Ехокардиография
- Електрокардиограма (ЕКГ)
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
Коментари към Червеното месо уврежда сърцето