Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве 5 храни, които подобряват мозъчната дейност

5 храни, които подобряват мозъчната дейност

5 храни, които подобряват мозъчната дейност - изображение

Правилният избор на продуктите, с които се храним, може да помогне да победим стреса, както и да се справим с липсата на концентрация и проблеми с паметта. Здравословното меню подобрява умственото ни състояние и повдига духа ни, затова е необходимо да го подбираме внимателно и с грижа.

Вижте 5 храни, които подобряват здравословното състояние и мозъчната дейност.

Ябълки - те изострят вниманието и концентрацията и подобряват сетивното възприятие.

Боровинки - включването на тези неустоими плодове в дневното меню ще окаже благотворно влияние на паметта и на общото ни здравословно състояние.

Брюкселско зеле – то забавя процесите на стареене на човешкия организъм.

Цвекло – заради високото си съдържание на витамин Б, е изключително полезно за мозъка, тъй като подпомага обработването на информация. 
  
Червени чушки - знаете ли, че те са богати на ендорфини? Те действат успокояващо и помагат при стрес.                                                              

Аншоа – защитава мозъка от остаряване и проблеми с паметта благодарение на високото ниво на омега-3 мастни киселини.

Снимка: lacampinadepuebla.mx

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлБотаникаХранене при...НовиниПсихологияОрганизацииАлтернативна медицинаСнимкиКлинични пътекиИсторияМедицински изследванияСпециалистиЛеченияСпортЗаведения