Ферментиралите храни са полезни за здравето

Синьо сирене, кисело зеле, туршии - ако някога сте смятали тези храни за нездравословни, време е да промените мнението си.
Британски учени откриха, че ферментиралите храни, оставени да отлежат няколко седмици, преди да бъдат консумирани, са полезни за здравето.
"Редовната консумация на ферментирали нискомаслени млечни храни като извара и кисело мляко намалява риска от диабет от втори тип с 25 процента за 11 години", обясняват учените.
"Около 80 процента от имунните клетки са в стомаха. Ферментиралите храни стимулират бактериите, помагащи на имунитета", казва Алисън Кларк от Британската диетична асоциация.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- ПИЙТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАША КАФЕ ВСЕКИ ДЕН
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Избягване на киселинни храни
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Да се прощава е полезно за здравето
- Как да комбинираме храните?
- Мъжките диети вредят на жените
- Лецитин: полезни свойства и приложение
Коментари към Ферментиралите храни са полезни за здравето