Ферментиралите храни са полезни за здравето

Синьо сирене, кисело зеле, туршии - ако някога сте смятали тези храни за нездравословни, време е да промените мнението си.
Британски учени откриха, че ферментиралите храни, оставени да отлежат няколко седмици, преди да бъдат консумирани, са полезни за здравето.
"Редовната консумация на ферментирали нискомаслени млечни храни като извара и кисело мляко намалява риска от диабет от втори тип с 25 процента за 11 години", обясняват учените.
"Около 80 процента от имунните клетки са в стомаха. Ферментиралите храни стимулират бактериите, помагащи на имунитета", казва Алисън Кларк от Британската диетична асоциация.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЛГАР ВИТАМИН К2 капсули 100 мкг * 50
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Интимно здраве на жената - какво знаем?
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- И билките имат странични ефекти
- Хранене през тръба
- Тест за самооценка на здравето
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Пробиотици
Коментари към Ферментиралите храни са полезни за здравето