Ферментиралите храни са полезни за здравето
Синьо сирене, кисело зеле, туршии - ако някога сте смятали тези храни за нездравословни, време е да промените мнението си.
Британски учени откриха, че ферментиралите храни, оставени да отлежат няколко седмици, преди да бъдат консумирани, са полезни за здравето.
"Редовната консумация на ферментирали нискомаслени млечни храни като извара и кисело мляко намалява риска от диабет от втори тип с 25 процента за 11 години", обясняват учените.
"Около 80 процента от имунните клетки са в стомаха. Ферментиралите храни стимулират бактериите, помагащи на имунитета", казва Алисън Кларк от Британската диетична асоциация.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОМБУЧА НА ПРАХ С ВКУС НА МАРАКУЯ саше 5 г * 10 GREEN MONSTER
ФЕРМЕНТИРАЛА КОМБУЧА С АНАНАС саше 5 г * 30 FUNEAT
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- 8 сигнала, които очите ви се опитват да ви кажат за вашето здраве
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- 6 причини защо винаги сте гладни
- Най-добрите храни за диабетици
- И билките имат странични ефекти
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Хранене през тръба
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
Коментари към Ферментиралите храни са полезни за здравето