Ферментиралите храни са полезни за здравето
Синьо сирене, кисело зеле, туршии - ако някога сте смятали тези храни за нездравословни, време е да промените мнението си.
Британски учени откриха, че ферментиралите храни, оставени да отлежат няколко седмици, преди да бъдат консумирани, са полезни за здравето.
"Редовната консумация на ферментирали нискомаслени млечни храни като извара и кисело мляко намалява риска от диабет от втори тип с 25 процента за 11 години", обясняват учените.
"Около 80 процента от имунните клетки са в стомаха. Ферментиралите храни стимулират бактериите, помагащи на имунитета", казва Алисън Кларк от Британската диетична асоциация.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЛГАР ВИТАМИН К2 капсули 100 мкг * 50
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!РЕГУЛАТПРО МЕТАБОЛИК солуцио 350 мл.
Безплатна доставка за България!БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- И билките имат странични ефекти
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Как психическият стрес може да повлияе на физическото здраве
- Хранене през тръба
- Методи за лечение на анорексия
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Секреция на стомашен сок
- Диета с ниско съдържание на мазнини
Коментари към Ферментиралите храни са полезни за здравето