Ферментиралите храни са полезни за здравето

Синьо сирене, кисело зеле, туршии - ако някога сте смятали тези храни за нездравословни, време е да промените мнението си.
Британски учени откриха, че ферментиралите храни, оставени да отлежат няколко седмици, преди да бъдат консумирани, са полезни за здравето.
"Редовната консумация на ферментирали нискомаслени млечни храни като извара и кисело мляко намалява риска от диабет от втори тип с 25 процента за 11 години", обясняват учените.
"Около 80 процента от имунните клетки са в стомаха. Ферментиралите храни стимулират бактериите, помагащи на имунитета", казва Алисън Кларк от Британската диетична асоциация.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КOМБУЧА С ЧЕРНО ГРОЗДЕ саше 5 г * 10 GREEN MONSTER
НовБИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД ЛИСТ МАСКА 20 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Кефир - приготвяне у дома, ползи и рецепти
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Воден кефир (Японски кристали) - с какво може да ни е от полза и как да го приготвим у дома
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- И билките имат странични ефекти
- Избягване на киселинни храни
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Хранете се като през Викторианската епоха, за да сте слаби и здрави
- Дихателни упражнения
- Методи за лечение на анорексия
Коментари към Ферментиралите храни са полезни за здравето