Начало Здравна медиа Видео Научни Да разбием заблудите - консумацията на сол

Да разбием заблудите - консумацията на сол

Да разбием заблудите - консумацията на сол - изображение
В 21 век имаме лесен достъп до информация. Често живеем с бързо набавено познание за заобикалящата ни действителност. Приемаме фактите, споделени от анонимни източници, за новата истина и заживяваме съобразно тях -  без наистина да знаем кога наистина имаме полза и кога си вредим. В поредицата „Да разбием Заблудите” ще ви срещнем с реални експерти, които ще ни обяснят научната истина за света около нас.

Отдавна вече има редица научни доказателства, че прекомерната консумация на сол покачва кръвното налягане. Но пък човешкият организъм има нужда от сол, за да съществува. Натриевият хлорид или т.нар. кристална сол осигурява електролитното ни равновесие.

Поемаме на запад от Варна, за да намерим най-голямото находище на каменна сол на източните Балкани. Солницата в близост до Провадия е призната за най-стария солодобивен център в Европа.  Потегляме натам с надеждата да намерим отговор на противоречието.

MU-Vi.tv е единствената специализирана университетска телевизия в България и е част от Медицински университет – Варна. В програмата са включени разнообразни модули в областта на здравеопазването, профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания. Български и чужди специалисти говорят за здравословен начин на живот, консервативни и алтернативни методи за лечение, образование, възпитание, спорт и споделяне на добри практики. Можете да видите специализирани лекции, иновативни оперативни методи, практически обучения и др.

 

 

 

  Официален Youtube канал

 

   MU-Vi.tv - Твоята здравна енциклопедия

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ВИДЕОТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияСъставкиСпортЛюбопитноАлт. медицинаЕ-тата в хранитеЛеченияНовиниВидеоЗдравни съветиРецептиСнимкиЛайфстайлИзследванияФизиология