Начало Здравна медиа Видео Научни Захарен диабет и сърце - лекция на д-р Евелина Златанова - Казакова, ендокринолог

Захарен диабет и сърце - лекция на д-р Евелина Златанова - Казакова, ендокринолог

Захарен диабет и сърце - лекция на д-р  Евелина Златанова - Казакова, ендокринолог - изображение

Захарният диабет е съществен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Повишената им честота при пациентите с диабет се отдава до голяма степен на ускорената коронарна атеросклероза. Тя се развива в по-ранна възраст и прогресира по-бързо до клинично изявени сърдечно–съдови инциденти, отколкото при хората, които нямат диабет. Научете повече от лекцията на д-р Евелина Златанова - Казакова, ендокринолог.

 

MU-Vi.tv е единствената специализирана университетска телевизия в България и е част от Медицински университет – Варна. В програмата са включени разнообразни модули в областта на здравеопазването, профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания. Български и чужди специалисти говорят за здравословен начин на живот, консервативни и алтернативни методи за лечение, образование, възпитание, спорт и споделяне на добри практики. Можете да видите специализирани лекции, иновативни оперативни методи, практически обучения и др.

 Официален Youtube канал

 MU-Vi.tv - Твоята здравна енциклопедия

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ВИДЕОТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияИсторияСнимкиЛеченияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноХранене при...ИнтервютаМедицински изследванияАлтернативна медицинаБотаникаФизиологияСпортОрганизацииСпециалистиКлинични пътекиНормативни актовеАнкетиХрани и ястияТестовеДиетиЗаведенияЗдравни проблемиПроизводители