Начало Здравна медиа Видео Алтернативи Войта терапията стимулира двигателните способности на децата със затруднения в движението

Войта терапията стимулира двигателните способности на децата със затруднения в движението

Войта терапията стимулира двигателните способности на децата със затруднения в движението - изображение
Войта терапията е ценен способ за оценка на двигателното развитие на детето още от неговото раждане и надежден начин за диагностика. Тя е е разработена между 1950 и 1970 година от детския невролог д-р Вацлав Войта. Войта терапията влиза в физиотерапевтични лечебни програми за деца със затруднения в движението, в това число и деца със спина бифида. Тя стимулира мозъка, активирайки „вродени, съхранени двигателни модели“,  които след това се „експортират“, като координирани движения, включващи мускулатурата на тялото и крайниците.

 

MU-Vi.tv е единствената специализирана университетска телевизия в България и е част от Медицински университет – Варна. В програмата са включени разнообразни модули в областта на здравеопазването, профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания. Български и чужди специалисти говорят за здравословен начин на живот, консервативни и алтернативни методи за лечение, образование, възпитание, спорт и споделяне на добри практики. Можете да видите специализирани лекции, иновативни оперативни методи, практически обучения и др.

    Официален Youtube канал

    MU-Vi.tv - Твоята здравна енциклопедия

Източник на илюстрацията: lemur59.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ВИДЕОТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияНовиниЗдравни съветиОрганизацииВидео