Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Здравна медия Видео Алтернативно здраве - видео Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"

Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"

от 27 март 2019г., обновено на 21 апр 2023г.
Редактор: Ивайло Тончев
Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca" - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Рагу е най-известният сос за гарниране на паста, много използван и в Италия. Той от същинските символите на "италианското". Всяко семейство с традиции пази своята тайна рецепта, която се предава от поколение на поколение. Няма документирани войни за това чия рецепта е по-добра, но не бихме се учудили, ако това е предмет на дълги и ожесточени спорове. Когато се каже "рагу", най-често се има предвид класическото рагу от Болоня (рагу болонезе), приготвено със смесена говежда и свинска кайма и вряло дълго на тих огън. Рагу болонезе се "ражда" като сос за най-използваната в Болоня паста - талиателе  (tagliatelle) и лазаня (lasagna), впоследствие започва широкото му използване с къса и дълга паста - спагети, пенне, ригатони.

Как да го приготвим?

Рагу може да се приготви и от гъби печурки, пилешки дреболии и т.н., ако става дума за друго различно от кайма - се споменава от какво е: рагу с риба, рагу с гъби, рагу с дробчета, с глиган, патешко и т.н. В северните райони обикновено добавят повече подправки, а в южните - разчитат на естествения вкус на продуктите. Познавачите могат да определеят къде е готвено само по една лъжичка - първата. В южната част на Италия, в ястието можете да намерите само лук, месо и домати.

Каква е тайната?

Най-дълбоко пазената тайна на вкусното рагу е дългото варене (минимум 5 часа) на бавен огън. Вкусът му е още по-наситен на следващия ден. Факт, да сготвиш рагу не е сложно, но изисква време и отношение към храната. На това се дължи и феноменалния вкус, който остава завинаги в паметта.
За по-ангажираните като време, даваме една добра идея - рагуто може да се съхрани и във фризер. Достатъчно е да изстине и да се разпредели в кутии и да се сложи във фризера. Така винаги имате вкусен сос за един бързо приготвен италиански обяд/вечеря.

За автора на рецептата:

Борис Минчев е италианец от български произход, млад готвач, който чрез готвенето показва голяма си страст към занаята.  Страстта, търпението и упоритостта са съставките на най-добрата му рецепта.
На 14 години вече е над котлоните с ясното съзнание, че животът му ще бъде именно пред печката. Мечта му е да стане готвач, тогава когато отношението към тази професия все още е различно. През 2012 г получава дипломата си по икономика и експерт по информационни технологии.
През същата година е приет в университета в Триест където изучава "Международни дипломатически науки”. Следват четири забавни и ползотворни години, през които решава да вземе нещата в свои ръце и да усъвършенства страстта си към добрата храна. Купува си книгите на Гуалтиеро Маркези и стриктно започва да готви по тях. Славата му на изкусен кулинар бързо се разнася между всички състуденти, а надпреварата да посетят кухнята на малкия студентски апартамент само потвърждава житейския и професионалния му път.

Борис Минчев в кухнята


Натрупва опит и професионализъм като първи помощник на знаменития шеф-готвач Маркезини, където развива личния си стил на непрекъснато изследване и изключителен подход към храната.
Кариерата му в кулинарния свят започва през 2016 г., когато се завръща в България и остава да работи и ръководи ресторант-пицария "La Rocca".
През ноември 2017 г. печели награда - титлата "Посланик на вкуса 2017", която се присъжда от италианското Министерство на външните работи, Консулството на  Италианската Република и Италианският културен институт, по случай международната Седмица на италианската кухня, посветена на висшата кухня и качественото вино. 

Борис е радетел на висококачествената кухня, приготвена с пресни съставки и семпли традиционни ястия. Кулинарна оферта, запазваща традицията на италианската гастрономия и по-специално на региона Венето, но в същото време предлагаща един революционен характер, внедрени с изкючителна креативност и въображение.

5.0/5 2 оценки

Коментари към Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca"
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 08:54
    Коментирайте "Рецепта за сос "Болонезе", Борис Минчев, ресторант "La Rocca""

ВИДЕОТО е свързано към

  • Алтернативно здраве, спорт, красота, хранене
  • Рагу от тиквички и картофи
  • Зеленчуково рагу с тиква
  • Пикантно телешко рагу
  • Рибено рагу с чесън
  • Рагу от тиквички и картофи с кашкавал
  • Зеленчуково рагу с гъби
  • Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
  • Зеленчуково рагу с гъби и чесън
  • Зеленчуково рагу на фурна в доматен сос с чесън
  • Рагу от тиквички с гъби, домати и маслини
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелектЗаплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

Заплаха онлайн: Лекуват ни дийпфейк лекари, създадени с изкуствен интелект

от 01 окт 2025г.Прочети повече
FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при децаFDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

FDA одобри очила за забавяне прогресията на късогледството при деца

от 01 окт 2025г.Прочети повече
Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парчеДжевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

Джевдет Чакъров: Здравеопазването има нужда от цялостна реформа, а не от мерки на парче

от 01 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 5 дни, 15 часа и 50 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 14 дни, 18 часа и 50 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БАЙКАВИР ФЛУ капсули 500 мг * 30 ВИТАГОЛД

ЗИНСЕД таблетки * 60 БОТАНИК

АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНА ЗАХАР БИОНАЙМ GM 550 + ТЕСТ ЛЕНТИ GS 550 * 50

ПРОБИЕН ДИРЕКТ ородисперсно саше * 20 ФОРТЕКС

ИМОДИУМ капсули 2 мг * 6

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

SOpharmacy Братя Миладинови Варна

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 08:39:57

SOpharmacy Братя Миладинови Варна

Коментар на: Elena Petrova от 01 окт 2025г. в 21:55:32

ТОРВАЗИН ПЛЮС 40 мг/10 мг капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:09:19

ИГНАТИА АМАРА 9 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:07:31

ИГНАТИА АМАРА 30 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 окт 2025г. в 18:05:26
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival