Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Здравна медия Видео Студио Фрамар TV Лечебните свойства на пелина - Празник на пелина, село Змейово, 2011

Лечебните свойства на пелина - Празник на пелина, село Змейово, 2011

от 18 дек 2011г., обновено на 07 дек 2020г.
Редактор: Ивайло Тончев
Лечебните свойства на пелина - Празник на пелина, село Змейово, 2011 - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Екип на Фрамар TV посети и отрази Празника на пелина-2011, село Змейово. Качествата на пелина са безспорни, силен анти-оксидант, който помага не само за настроението, но и за хубав природосъобразен живот, близо до природата. В добрия пелин има много билки, събирани внимателно цяло лято.

Пелин не се получава от вино от магазина, не се получава и от некачествени плодове.

Всичко трябва да е напълно истинско, за да се получи неподправеният вкус на пелина от село Змейово. На всички зрители - наздраве! Все още не предлагаме бутилки с пелин в нашите аптеки, но със сигурност ще ви почерпим, ако дойдете на гости!

 Рецепта за традиционен змейовски пелин:

  1. Старо, домашно и хубаво вино от предната година. Качеството на виното е от значение за качеството на пелина. С купешко вино не става.Афиш за празника на пелина
  2. Бяло или червено десертно грозде, прясно набрано и изключително внимателно почистено от гнили или наранени зърна. Препоръчват се ароматни сортове, от които зависи вкусът на пелина.
  3. Сушени стръкове "бял" (сладък) пелин. Суши се, след като е събран през лятото.Не бъркайте с дивия пелин, който е много по-горчив.
  4. Съвсем малко сушен горчив пелин.
  5. Синапено семе (хардал) или натриев бензоат.
  6. Кориандър.
  7. По желание пресни дюли и ябълки обелени и нарязани на малки кубчета, добре узрели.
  8. Богат набор от билки, чиято комбинация е фамилна тайна.

Необходимо е специално дъбово буре с правоъгълен или кръгъл отвор в горната част на бурето с големина за свободно прокарване на ръка през него. Отворът се използва за да се наложат продуктите на пластове на дъното на бурето. Отворът трябва да има капак, който да го затваря плътно.

Първо се слага първия пласт от билката "бял" пелин на стръкове върху дъното на бурето. Следва един пласт от прясно набраното и добре почистено десертно грозде. Гроздето се слага с чепките. След това се прави втори пласт от белия пелин и отново грозде. И така до запълване на бурето до една трета от обема му. По желание между пластовете могат да се слагат ситно нарязани ябълки или дюли в умерени количества. Те подобряват вкусовите качества на крайния продукт. За аромат и вкус се слагат и начукани зърна кориандър в торбички.

След това се долива старо минало годишно вино до пълното  запълване на буренцето. В малка торбичка се слага китката горчив пелин и се потапя във виното, без да се опира в долните наложени пластове от останалите продукти. За да се избегне повторна ферментация на виното от прясното грозде, в него се поставя по стара рецепта торбичка със синапено семе или натриев бензоат, който спира ферментацията.

Зреенето на пелина е най-важната част от направата му. Всеки ден в продължение на 40 дни пелинът се претака . След четири-пет дни от началото на зреенето, горчивият пелин се изважда.Ако той остане до края, пелинът ще стане прекалено горчив. На вкус може да се добавя извлек от горчив пелин в минимални количества, за да се достигне оптимално горчивия привкус на пелина. На четиридесетия ден пелинът е готов за консумация.

Още по темата:
  • Да разбием заблудите - употребата на алкохол Да разбием заблудите - употребата на алкохол
3.7/5 3 оценки

Продукти свързани с ВИДЕОТО

БИЛКОВА СМЕС ЗА 30 литра ПЕЛИНОВО ВИНО 100 гр. ФИТО КОНСУЛТ
9.10лв.

БИЛКОВА СМЕС ЗА 30 литра ПЕЛИНОВО ВИНО 100 гр. ФИТО КОНСУЛТ

БИЛКОВА СМЕС ЗА НАЛОЖЕН ПЕЛИН 100 г ЕКО ХЕРБ
3.50лв.

БИЛКОВА СМЕС ЗА НАЛОЖЕН ПЕЛИН 100 г ЕКО ХЕРБ

БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100
20.90лв.

БИОХЕРБА ТРОЙЧАТКА капсули 250 мг * 100

ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ EPIC ADVENTURE 200 мл
7.80лв.

ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ EPIC ADVENTURE 200 мл

БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ ХЕПАТИТ 160 г
12.00лв.

БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ ХЕПАТИТ 160 г

КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки  * 100
123.50лв.

КАЛИВИТА ПАРАПРОТЕКС таблетки * 100

Безплатна доставка за България!

Коментари към Лечебните свойства на пелина - Празник на пелина, село Змейово, 2011

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лечебните свойства на пелина - Празник на пелина, село Змейово, 2011
    www.framar.bg 
    на 16 May 2025 в 15:17
    Коментирайте "Лечебните свойства на пелина - Празник на пелина, село Змейово, 2011"

ВИДЕОТО е свързано към

  • Студио Фрамар TV
  • Бяло вино – ползи и вреди за здравето
  • Обикновен пелин, Бял пелин
  • Лечебен ефект на алкохолните напитки
  • Мандраке, Мандрагора
  • Едногодишен пелин, Сладък едногодишен пелин, Чин хао
  • Див пелин
  • Карамелизиран лук с масло и вино
  • Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
  • С оцет и захар може да заменим виното в ястията
  • Свински пържоли с гъби и лук на тиган
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Как се прави малиново вино в домашни условия?

преди 3132 дни, 1 час и 18 мин.

Какви варианти на греяно вино можете да ми предложите?

преди 3877 дни, 23 часа и 56 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 3 часа и 22 мин.

Какво представлява прозяването

преди 4 дни, 18 часа и 22 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 4 дни, 18 часа и 33 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 4 дни, 18 часа и 40 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино

Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино

от 16 фев 2024г. Прочети повече
Въздействие с мокса (Су-джок терапия) Въздействие с мокса (Су-джок терапия)

Въздействие с мокса (Су-джок терапия)

от 12 дек 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДЖЕНТИК МЪЖКО ЛИБИДО капсули * 60

ЧЗ ORAL B PRO SENSITIVE CLINICAL X-SHAPED * 2

ДЖЕНТИК НООТРОПИКС БЕЗПОКОЙСТВО капсули * 60

МЕЛИ ГЕЛ ЯГОДА/КОФЕИН*2

НИВЕА СЪН ПРОТЕКТ ЕНД КЕЪР ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ SPF50+ 200 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МЕЗИМ ФОРТЕ 10000 таблетки * 20 BERLIN CHEMIE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:14:59

АРИТАВИ капсули 60 мг * 28 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:07:33

МЕЗИМ ФОРТЕ 10000 таблетки * 20 BERLIN CHEMIE

Коментар на: Белинда Бела от 16 май 2025г. в 14:28:02

АРИТАВИ капсули 60 мг * 28 ТЕВА

Коментар на: Диана Г. от 16 май 2025г. в 13:41:30

ДИКЛОПРАМ капсули 75 мг / 20 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 13:31:51
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival