Начало Здравна медиа Здравни новини Американка забременява повторно, след като вече е бременна

Американка забременява повторно, след като вече е бременна

Американка забременява повторно, след като вече е бременна - изображение

Жена забременява, докато вече е бременна. Това е уникален и изключително рядък случай в света, съобщава Science Alert.

Джесика Алън се съгласява да помогне в качеството си на сурогатна майка на китайско семейство, което иска да име свое дете.

Срещу сериозна сума Алън се подлага на процедурата и в нея успешно е имплантиран един ембрион. Бременността й протича леко през първия месец. При рутинен ултразвуков преглед в шестата седмица лекарите на Алън установяват, че в нея се развиват два плода, а не един. Оказва се, че вече бременна с ембриона на китайското семейство, тя е заченала повторно от своя приятел.

Явлението се нарича суперфетация и се среща извънредно рядко при хората. В изключително редки случаи овулацията на жената продължава дори след забременяването. Това позволява зачеването на второ дете, което се развива нормално паралелно с първия плод. Децата се раждат едновременно, но с няколко гестационни седмици разлика. Подобни случаи се наблюдават по-често при гризачи, зайци, коне, овце и кенгура. В медицинската литература са регистрирани едва 10 случая с хора.

Джесика Алън износва нормално и двете деца. Ражда чрез секцио двуяйчни близнаци - момчета. ДНК тестовете на двете бебета, извършени след раждането, посочват, че едното носи гените на китайската двойка, а второто е създадено с генетичния материал на Алън и нейния партньор.

Две деца – четирима родители!

След продължителна правна битка с Агенцията по сурогатство в Калифорния, Алън успява да запази своето генетично бебе и да се грижи за него като пълноправен родител.

Не бяхме планирали да увеличаваме семейството си толкова скоро, но сега сме щастливи и горди родители на нашия син Малахи“, коментира Джесика Алън пред ABC News.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: GreatWoman.Ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлИсторияНовиниЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаЛюбопитноПсихологияКлинични пътекиВидеоСоциални грижиНаучни публикацииПатологияСпортЛеченияИзследванияФизиологияЗдравни проблемиНормативни актовеПроизводителиСпециалистиИнтервютаХранене при...Ботаника