Начало Здравна медиа Здравни новини Антирекорд по раждаемост за първите 6 месеца от 2017 година

Антирекорд по раждаемост за първите 6 месеца от 2017 година

Антирекорд по раждаемост за първите 6 месеца от 2017 година - изображение

Антирекорд по раждаемост за първите 6 месеца от 2017 година в сравнение със същия период за миналата година. Това показват данните на Министерството на здравеопазването.

Най-малко бебета са се родили в Област Видин. Въпреки, че там специалистите отчитат раждаемост едновременно на майки и техните дъщери, това не променя статистика в областта. Населението във Видинско е намаляло с над 1500 души за последните години.

Според специалистите основна причина за ниската раждаемост е социално-икономическата ситуация в страната и несигурността. Повечето родители се задоволяват с едно дете, максимум две. Като главен фактор за това се изтъква невъзможността за отглеждане на деца, поради липсата на работа и средства.

В България почити няма област, която да отчете повече раждания за първите 6 месеца на 2017 в сравнение за същия период за 2016 година.

Огромен спад се отчита и в малките и в големите населени области. Статистиката показва, че в София (град) раждаемостта е с -368 деца по-малко спрямо миналата година.

По области ситуацията е следната:

Област Пловдив -322,         Област Варна -377,

Област Бургас -11,              Област Стара Загора -99,

Облсат Благоевград -133,  Област Русе -90,

Област Видин -16,              Област Враца -119,

Област Плевен -100 бебета по-малко.

През последните години лекарите отбелязват важна закономерност – все повече малолетни момичета стават майки или другата крайност – жените раждат след 30-годишна възраст.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Jspace News

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлЛеченияСоциални грижиСпортНормативни актовеОрганизацииАнкетиГеографияПроизводители