Начало Здравна медиа Здравни новини БЛС има нов председател – д-р Иван Маджаров

БЛС има нов председател – д-р Иван Маджаров

БЛС има нов председател – д-р Иван Маджаров - изображение

Българският лекарски съюз има нов председател и това е д-р Иван Маджаров. На редовния отчетно-изборен събор на структурата той спечели с 212 гласа срещу 170 за досегашния ръководител д-р Венцислав Грозев.

Двамата се срещнаха на балотаж, след като при първото гласуване вотът показваше 188 на 136 гласа за д-р Маджаров. Той се включи в последния момент в надпреварата, като станалите двама претенденти за поста бяха д-р Цветан Райчинов и д-р Георги Тодоров. Те успяха да вземат съответно 35 и 33 гласа.

Въпреки че обяви кандидатурата си малко преди избора, се оказа, че д-р Иван Маджаров е един от най-силните кандидати, защото получи подкрепата на пловдивската лекарска колегия, която всъщност го предложи, и на софийската, които са двете най-големи регионални структури. Участици в събора отчитат като добър знак широката подкрепа, която получи новия председател, за когото дадоха своите гласове и членовете на местните организации от Стара Загора, Ямбол, Смолян, Кърджали, Пазарджик и Хасково. Надеждата е новият ръководител на БЛС да успее да наложи българския лекар на полагащото му се място в обществото.

Самият д-р Маджаров обеща да се бори за повече средства пред всички инстанции. Неговото мнение е, че трябва да се спре разграничението на медиците на такива от болничната и на такива от доболничната помощ, на работещи в държавни и на трудещи се в частни лечебни заведения. По неговите думи той няма да толерира обвързаност между новото ръководство на Съюза и институциите.

За заместници на новия председател бяха избрани д-р Николай Габровски, неврохирург в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", и д-р Николай Брънзалов от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Те получиха съответно 274 и 225 гласа.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: marica.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиНормативни актове