Начало Здравна медиа Здравни новини Жени Начева е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Жени Начева е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Жени Начева е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК - изображение

Жени Начева е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК. За представители на държавата в управленския орган на НЗОК правителството определели Жени Начева, Росица Велкова-Желева и д-р Бойко Пенков, съобщават от пресцентъра на правителствената служба.

Кирил Ананиев, избран за министър на здравеопазването, заедно с д-р Мирослав Ненков и Лидия Нейчева, са освободени от ръководните си длъжности в касата поради промяна в служебното им положение.

Към момента длъжността заместник-министър на здравеопазването заемат Жени Начева и д-р Бойко Пенков.Те поемат постовете от Лидия Нейчева и д-р Мирослав Ненков. И двамата имат богат опит в областта на здравеопазването и финансите и са заемали ръководни постове в различни мандати на ГЕРБ. Начева е отговаряла за финансите и бюджетите на НЗОК. Тя бе първият директор на касата при управлението на ГЕРБ, но беше отстранена поради повдигнати обвинения за отпускането на допълнителни средства на определени болници. Д-р Пенков е заемал различни позиции в сферата на здравеопазването - оглавявал е НЗОК и два пъти е бил на поста заместник-министър на здравеопазването. 

Росица Велкова-Желева е назначена за заместник-министър на финансите. Тя заема позицията на Кирил Ананиев. Притежава дългогодишен опит и ръководен пост в Министерството на финансите. Заемала е длъжността заместник-председател на Държавната агенция за осигурителен надзор.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: actualno.com
Снимка: frognews.bg5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиТестовеНормативни актове