Начало Здравна медиа Здравни новини Българи изобретиха мобилно приложение за болни от диабет тип 2

Българи изобретиха мобилно приложение за болни от диабет тип 2

Българи изобретиха мобилно приложение за болни от диабет тип 2 - изображение

Българи изобретиха мобилно приложение, което да бъде в услуга на общопрактикуващи лекари и диабетно болни. Чрез него те ще следят състоянието на страдащи от диабет тип 2.

Програмисти и ИТ специалисти от Стара Загора и Пловдив разработили програмата по поръчка на американски професор. Необходими са мобилен телефон и компютър, чрез които ще се следят показателите на пациентите. Личният лекар ще получава информация за стойностите на кръвната захар, общото им състояние, приема на медикаменти. Приложението изчислява параметрите, анализира данните и дава предложение на лекаря как да подходи с лечението.

Резултатите показват, че използването на програмата допринася за намаляване на усложненията при пациентите. Също така по този начин се пестят време и пари.

Сега специалистите търсят по какъв начин да внедрят в България приложението.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg
Снимка: iamexpat.nl

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноРецептиИсторияЛеченияХранене при...ПатологияИнтервютаВидеоДиетиХрани и ястияАнкетиТестовеСпортЗаведенияБотаникаОрганизацииИзследванияСпециалистиКлинични пътекиПсихологияАлт. медицинаЗдравни проблемиПроизводители