Начало Здравна медиа Здравни новини Български лекари не са съгласни с приемането на Истанбулската конвенция

Български лекари не са съгласни с приемането на Истанбулската конвенция

Български лекари не са съгласни с приемането на Истанбулската конвенция - изображение

Утвърдени имена от различни области на медицината се обявиха против ратифицирането на Истанбулската конвенция. Българските специалисти са изложили своите мотиви в открито писмо до президента, председателя на парламента и премиера, като техният довод е, че навлизането на джендър идеологията ще влоши демографската криза в България.

Един от подписалите се под позицията – професорът по клетъчна биология д-р Георги Чалдъков, коментира, че джендър образованието ще изкриви сексуалната идентификация на децата. Това би задълбочило проблемите, пред които ни изправят високата смъртност и ниската раждаемост.

Необходими са спешни мерки, които да бъдат предприети от родните политици, защото данните са много тревожни и демографската криза трябва да бъде преодоляна. Според медиците приемането на конвенцията ще влоши още повече ситуацията. Джендър идеологията може да доведе и до морална криза, смятат лекарите, които са против въвеждането й.

Статистическите данни, изложени от СЗО, гласят, че страната ни оглавява класацията по смъртност от миокардни инфаркти, рак и мозъчни инсулти в света. През 2016 г. от тези и други заболявания са починали 107 580 души, а са се родили 64 984 българчета. Изчисленията показват, че всеки ден умират 294 души.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: studying-in-germany.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпортЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноИсторияСнимкиСпециалистиНормативни актовеСтатистически проучванияСоциални грижиОрганизацииЗаведенияВидеоЛичностиТестовеГеографияАнкети