Начало Здравна медиа Здравни новини Великобритания разреши раждането на деца от един мъж и две жени

Великобритания разреши раждането на деца от един мъж и две жени

Великобритания разреши раждането на деца от един мъж и две жени - изображение

Британското управление по ембриология и изкуствено оплождане разреши раждането на деца от един мъж и две жени, като първото дете с трима родители може да се появи на бял свят още в края на 2017 г.

Управлението ще издава лицензи на клиниките и пациентите, за да бъде извършена процедурата. Благодарение на нея вече ще може да бъде избегнато раждането на деца с нелечими генетични заболявания.

Учените обясняват, че митохондриалните заболявания като нарушени функции на главния мозък, мускулна дистрофия, порок на сърцето, слепота, са предизвикани от дефект в част от клетъчната структура, отговаряща за снабдяването на клетките на майката с енергия. Едно от 4,3 хиляди деца се ражда с подобни увреждания, които в някои случаи са фатални.

Революционният метод е разработен от Университета в Нюкасъл. При тази процедура се вземат здрави митохондрии от жена-донор, които заменят дефектните, и понеже митохондриите имат своя ДНК, детето ще носи ДНК на трима души, но всъщност няма да прилича на майката-донор, а на родителите си.

Снимка: pia-news.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноКлинични пътекиМедицински изследванияЛайфстайлИсторияСпециалистиСнимкиДиетиПсихологияНормативни актовеОрганизацииХранене при...Социални грижиЛеченияИнтервютаЗдравни съветиБотаникаАнкетиНаправления в медицинатаЗаведенияАлтернативна медицинаФизиологияСпортПроизводители