Начало Здравна медиа Здравни новини Видинското отделение по хемодиализа ще разполага с нови апарати

Видинското отделение по хемодиализа ще разполага с нови апарати

Видинското отделение по хемодиализа ще разполага с нови апарати - изображение

Видинското отделението по хемодиализа в МБАЛ „Света Петка“ съвсем скоро ще разполага със 7 нови апарата и шест диализни кресла. Това съобщи днес заместник здравният министър. Бойко Пенков информира още, че обществената поръчка е приключила и скоро договорът ще бъде подписан.

„Няма риск за пациентите, свързан с качеството на апаратурата и подготовката на персонала. Компромис с безопасността на болните не се прави“, категоричен беше Бойко Пенков. Той подчерта, че у нас няма организация, която да обучава за работата с този вид апаратура и ангажиментът е на фирмите, които обслужват гаранционно техниката.

Заместник министърът коментира и констатацията, че част от екипа и пациентите в нефрологичното отделение не са ваксинирани срещу хепатит Б. Той поясни, че тази ваксина не е задължителна и информира, че от тази година ведомството започва кампания във висшите училища и колежи по медицина, чиято цел е да популяризира ваксинирането срещу хепатит Б.

В здравното заведение вече е създадена организация за изпълнението на препоръките, направени след проверката на агенцията „Медицински одит“.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: liberte-algerie.com
Снимка: liberte-algerie.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЗаведенияЛечения