Начало Здравна медиа Здравни новини Вирус, наречен Acidianus, ще се бори с рака

Вирус, наречен Acidianus, ще се бори с рака

Вирус, наречен Acidianus, ще се бори с рака - изображение

Нов вирус, наречен Acidianus, е открит в горещите извори на националния парк Йелоустоун в САЩ. Според учените е напълно възможно той да стане част от основата за нови противоракови лекарства.

За да изследват вируса, учените комбинирали два метода. Те използвали както криоелектронна микроскопия, така и рентгенова кристалография. Проучванията им показват, че Acidianus е в състояние незабавно да промени една яйцевидна форма като я превърне в цилиндрична.

Именно тази трансформация най-вероятно ще позволи на вируса да се интегрира ефективно в различни клетки и да копира техните ДНК и РНК. Това вероятно ще се окаже изключително полезно в медицината, защото благодарение на тази си способност вирусът би могъл да се превърне в средство за борба с раковите заболявания. Според учените Acidianus може да бъде зареден с лекарство или с генетична информация и след което да се постави в раковите клетки, които да трансформира и промени.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: meddaily.ru
Снимка: techgenmag.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПатологияИсторияЛюбопитноБотаникаЛеченияАлт. медицинаЗдравни съветиНормативни актовеЛайфстайлИзследванияСпециалистиСнимкиКлинични пътекиХранене при...АнкетиФизиология