Начало Здравна медиа Здравни новини Внезапната смяна на температурите причини ръст на инсултите и инфарктите

Внезапната смяна на температурите причини ръст на инсултите и инфарктите

Внезапната смяна на температурите причини ръст на инсултите и инфарктите - изображение

Заради рязката промяна в температурите от Спешната помощ в София отчитат повишаване на случаите на инфаркт и инсулт. През последните два дни медиците са получили 1294 сигнала, като специалистите наблюдават увеличение на оплакванията заради сърдечносъдови заболявания.

Статистиката на столичната Спешна помощ показва, че през последните 48 часа е имало 40 инсулта и 12 инфаркта. През миналата година в същия период сърдечните удари са били пак толкова, а мозъчните 33.
В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ няма увеличение на случаите, там през изминалото денонощие са приети трима пациенти с инфаркт.

Впечатленията на лекарите са, че вече много често се случва млади пациенти да страдат от тези заболявания. Д-р Даниела Николова, която има 25-годишен опит, коментира един от последните си пациенти, който на 37 г. е приет с остър инфаркт. Състоянието му било породено от стрес и напрежение.

Лекарите обясняват, че студът не е причина за рязкото повишаване на оплакванията на пациентите в областта на сърдечносъдовите заболявания, той е само повод. Тя трябва да се търси в нездравословните храни, обездвижването, тютюнопушенето.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dariknews.bg
Снимка: qualityoflifeandhealth.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноАлт. медицинаКлинични пътекиЗдравни съветиЛеченияБотаникаСнимкиХранене при...ВидеоТестовеИсторияЗдравни проблемиПатологияЛайфстайлЗаведенияАнкетиИзследванияСпорт