Начало Здравна медиа Здравни новини Аспиринът увеличава шансовете за забременяване

Аспиринът увеличава шансовете за забременяване

Аспиринът увеличава шансовете за забременяване - изображение

Учени от Юнис Кенеди Шрайвър Национален институт по детско здраве и човешко развитие (NICHD) са установили, че ежедневният прием на аспирин увеличава шансовете за зачеване с една трета, защото се намалява нивото на възпаление в организма.

Според специалистите жените, които желаят да забременеят е добре да приемат ежедневно аспирин. Медикаментът е особено полезен за жени, които са претърпели аборт или имат повишено ниво на възпалителни протеини в организма. Учените са установили, че аспиринът противодейства на процесите на възпаление, дължащи се на определен протеин. Учените са открили, че най-ниските нива на раждаемост се появят сред жени, в чийто организъм е фиксиран максималното ниво на протеина hsCRP. В тази група вероятността за успешна бременност възлиза на 44%.

В изследване сред жените, приемащи аспирин, показателя на успешно зачеване се е увеличил на 31%, в сравнение с тези, които са приемали плацебо. Учените уверяват, че ако жените започнат да приемат аспирин в ниски дози, то вероятността за забременяване нараства до 59 %, което се равнява на 15% повече.

Известно е, че възпалителните процеси могат да са причина за безплодие или усложнения по време на бременност. Например, жените, които страдат от заболявания на таза, значително по-често се оказват безплодни.

Специалистите отбелязват, че противовъзпалителното въздействие на аспирина е популярно отдавна. Сега се установява още един параграф, където медикаментът може да бъде полезен. Предишни изследвания водят до извода, че профилактичният прием на аспирин може да предотврати възникването на ракови образования и заболявания на сърцето.

Резултатите от изследването е публикувано в Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism

Снимка: Fronteira Alerta


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиЛеченияАлтернативна медицинаНовиниРецептиЛайфстайлБотаникаПсихологияКлинични пътекиСоциални грижиСпортНаучни публикацииФизиологияЗдравни проблемиМедицински изследванияПроизводителиСпециалистиНормативни актовеХранене при...Интервюта