Начало Здравна медиа Здравни новини Внимание, родители! Свещите-фонтани за торта са отровни!

Внимание, родители! Свещите-фонтани за торта са отровни!

Внимание, родители! Свещите-фонтани за торта са отровни! - изображение

Внимание, родители! Свещите-фойерверки, които слагаме върху тортите за рожден ден, са силно отровни, алармира инспектор Мирослав Йотов.

Той посочи, че Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е извършила проверки в повече от 50 магазина, продаващи такива свещи. Те са известни още и като "фонтани", а повечето от тях се оказват с повече от допустимото взривно вещество.

Йотов подчерта, че са получени много сигнали за деца с натравяния и обриви от въпросните свещи. Той обяснява, че те са много опасни, защото горейки, химикалите се разпръскват по повърхността на тортата и се консумират от деца и възрастни.

Агенцията, както и Комисията за защита на потребителите, започнаха предпразнични проверки по магазините. Те проверяват доколко са безопасни детските стоки. Под специално внимание ще бъдат играчки за шега, както и бебешките стоки, които евентуално биха могли да наранят най-малките.

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиИсторияНовиниХранене при...БотаникаОткритияЛеченияРецептиКлинични пътекиСпециалисти