Начало Здравна медиа Здравни новини Все повече българки страдат от рак на половите органи

Все повече българки страдат от рак на половите органи

Все повече българки страдат от рак на половите органи - изображение

Повишил се е броят на българките, заболели от онкологични заболявания на половите органи, отчитат от Министерството на здравеопазването.
Статистиката сочи, че през 2012 г. жените, диагностицирани с рак, са 3337. През 2013 г. техният брой се увеличава на 3400, а през изминалата - 3484.

Тъжната прогноза е, че за настоящата година се очаква 3424 българки да бъдат диагностицирани със заболяването.
У нас този вид диагностика е закъсняла, което е и причина за по-ниската 5-годишна преживяемост в сравнение със страните от Европейския съюз и Щатите.

Данните на ресорното министерство показват, че всяка трета нашенка разбира за заболяването си чак в 3-ти и 4-ти стадий, което силно затруднява лечението.
Сред най-рисковите фактори за онкозаболявания са лошо хранене, тютюнопушене, заседнал начин на живот и прекомерна употреба на алкохол.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниКлинични пътекиАлтернативна медицинаМедицински изследванияНормативни актовеИсторияОрганизацииЛайфстайлЛеченияСнимкиСпециалистиХранене при...Направления в медицинатаНаучни публикацииЗаведенияЗдравни съветиПрезентацииБотаникаАнкетиСпортПсихологияФизиологияТестовеСоциални грижиРецептиДиети