Начало Здравна медиа Здравни новини В бургаска болница стимулират по нестандартен начин служителите си да раждат

В бургаска болница стимулират по нестандартен начин служителите си да раждат

В бургаска болница стимулират по нестандартен начин служителите си да раждат  - изображение

Нестандартен и щедър начин за борба с демографската криза са предприели от Очна болница „Бургас“, съобщават от сп. „9 месеца“. Насърчават младите си служители да създадат потомство, като при раждане на дете им изплащат „Бебе бонус“, който се изразява в няколко работни заплати. Инициативата е от една година и последният й адресат е д-р Константина Кънчева-Бандрамалиева, която наскоро родила момченце.

Майката била изключително трогната от жеста и от отношението към нея като към жена и служител. Тя споделила, че в най-важния за нея момент това означава много.

Управителят на здравното заведение д-р Николай Иванов казва, че би трябвало българският бизнес повече да се ангажира с демографския проблем и да излъчва положително отношение към служителите и работниците, които желаят да имат деца. Защото в България тази стъпка е свързана с много затруднения и притеснения. Жените се страхуват за своето професионално развитие, от реакцията на работодателите си и дали ще могат да запазят работата си.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: flagman.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияХранене при...ТестовеИсторияАлтернативна медицинаСоциални грижиКлинични пътекиСпортФизиологияОрганизацииНормативни актовеЛеченияСпециалистиБотаникаПроизводители