Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ - Бургас спасиха 600-грамово бебе

В УМБАЛ - Бургас спасиха 600-грамово бебе

В УМБАЛ - Бургас спасиха 600-грамово бебе - изображение

В УМБАЛ - Бургас спасиха 600-грамово бебе. Детето се казва Екатерина Гогова, заченато инвитро и родено преждевременно. Момиченцето прекарва първите три месеца от живота си в Отделението по неонатология под грижите на специалисти от три отделения в Бургаското лечебно заведение.

Екатерина е родена на 24 ноември, в деня на Св. Екатерина. Детето проплаква в ръцете на доктор д-р Антонио Душепеев и след това е отведено в Отделението по неонатология. В момента тежи 1800 грама. Момиченцето ще бъде изписано от болницата, когато достигне 2 килограма. До тогава за нея ще се грижи д-р Стилияна Томова и нейния екип.

"Първоначално Екатерина бе в кувьоз и не можеше да диша самостоятелно. Днес вече тя е по-добре и се храни с биберон. Екатерина е усмихнато бебе, което обича да спи през деня и да поплаква вечер", коментира началникът на Отделението по неонатология д-р Томова.

Под вниманието и грижите в Бургаската болница са още две деца – момченце, което тежи 1100 грама и момиченце, което тежи 850 грама.

Снимка: detskoerazvitie.info

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиОрганизацииЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиАптекиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиХранене при...Социални грижиИсторияАлтернативна медицинаКлинични пътекиСпортФизиологияНормативни актовеЛеченияБотаникаПроизводители