Начало Здравна медиа Здравни новини В УМБАЛ Дева Мария – Бургас спасиха новородено, тежащо 700 г

В УМБАЛ Дева Мария – Бургас спасиха новородено, тежащо 700 г

В УМБАЛ Дева Мария – Бургас спасиха новородено, тежащо 700 г - изображение

Неонатолозите от УМБАЛ “Дева Мария“ в Бургас спасили недоносено бебе и три месеца се грижили за него, за да могат да го предадат живо и здраво в ръцете на родителите му. Малкото момченце се родило на 10 януари в 26-та гестационна седмица (7-ми месец), когато се налага спешно цезарово сечение заради сериозни усложнения. Тогава то е тежало само 700 г, което се смята за изключително рисков фактор.

Момченцето е било с тежка степен на незрялост и недоносеност. Благодарение на комплексното лечение на неонатолозите в бургаската университетска болница, са преодолени последвалите белодробни, сърдечни, офталмологични и неврологични усложнения. Родителите са имали ежедневен достъп до детето си и постоянна информация за неговото състояние. Бебето е изписано на 20 април, в деня, когато е трябвало да се появи на бял свят.

За период от една година това е четвъртото новородено с изключително ниско тегло, което специалистите от Неонатологичното отделение на УМБАЛ “Дева Мария“ спасяват.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: УМБАЛ “Дева Мария“ Бургас

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноОрганизацииОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиАптекиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияТестовеХранене при...ИсторияСоциални грижиАлтернативна медицинаКлинични пътекиФизиологияСпортНормативни актовеЛеченияБотаникаПроизводители