Начало Здравна медиа Здравни новини В Южна Корея регистрираха първия от три години случай на смъртоносен вирус

В Южна Корея регистрираха първия от три години случай на смъртоносен вирус

В Южна Корея регистрираха първия от три години случай на смъртоносен вирус - изображение

От нашето Министерство на външните работи предупреждават българите, които ще пътуват до Южна Корея, че в момента там се разпространява болест с много висока смъртност. За първи път от 3 години е диагностициран първи случай на така наречения близкоизточен респираторен синдром (MERS).

За последно в страната е имало епидемия през 2015 г., когато 38 души починали, заразените били 186-ма. Симптомите на заболяването са кашлица, недостиг на въздух и висока температура. Здравните власти в Южна Корея регистрирали първия за тази година болен на 8 септември. Специалистите коментират, че смъртността при заболяването може да е от 20% до 46%.

Болестта се причинява от нов коронавирус, който се пренася от камили. Може да се разпространи при тесен контакт със заразен за продължителен период от време. Близкоизточният респираторен синдром е сравнително ново човешко заболяване и има инкубационен период между 2 и 14 дни.

От външното ни министерство съобщават, че южнокорейските власти са декларирали, че са предприели необходимите предпазни мерки и че няма опасност от разпространението на вируса. Съветът към гражданите, които се нуждаят от повече актуална информация, е да посетят интернет страницата на Корейския център за контрол и превенция на заболяванията.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: dariknews.bg
Снимка: scmp.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЛюбопитноНормативни актовеЗдравни съветиПатологияАлт. медицинаИсторияСпециалистиИзследванияСнимкиКлинични пътекиЛеченияХранене при...Ботаника